– locatarii de pe strada Panselelor au ajuns la limita rabdarii – lucrarile incepute in luna mai 2015 pentru modernizarea retelelor termice, nu sunt finalizate nici la aceasta data – chiar daca santurile au fost acoperite, iar acum se mai lucreaza la cofrarea gurilor de vizitare, in urma buldozerelor a ramas prapad – proprietarii din cartier spun ca s-au saturat de mizerie, noroi si zgomot si vor ca strada lor sa-si recapete frumusetea de odinioara

De 10 luni, bacauanii care locuiesc pe strada Panselelor traiesc zilnic acelasi cosmar. Pâna nu demult, tot cartierul era brazdat de santuri in care au fost montate noi retele de agent termic. Toata vara, oamenii au indurat lipsa apei calde, praful de pe santier, indolenta muncitorilor, gropile care se cascau la intrarea in bloc etc. A trecut apoi toamna, iar o data cu precipitatiile, praful s-a transformat in noroi, iar aleile au devenit nesigure. Au fost numeroase accidente in care trecatorii au cazut victime. Oamenii au cazut prin santuri, unii s-au ales cu fracturi in cadere, iar intr-un târziu, la insistentele reprezentantilor asociatiilor de proprietari, santurile au fost acoperite cu pamânt. In urma buldozerelor a ramas dezastru: alei stricate, gradini distruse, copaci schiloditi, garduri smulse, munti de gunoaie.

“Locatarii sunt nemultumiti de faptul cum se prezinta cartierul dupa efectuarea lucrarilor de modernizare a retelelor termice. Am vorbit cu reprezentantul firmei Elsaco sa readuca spatiul distrus la starea initial. Am vorbit la primarie si i-am invitat pe sefii de la Proiectare sa iasa din birouri si sa vina in teren, ca sa se convinga la fata locului cum stau lucrurile. Inteleg ca firmele executante au semnat un contract cu primaria si stiu ca au obligatia de a readuce terenul la starea initiala”, spune Elena Damian, administrator la Asociatia de proprietari nr. 78

PUBLICITATE

Cu aceleasi probleme se confrunta si vecinii din Asociatia de proprietari nr. 25. O mare parte din strada Carpati a fost decopertata pentru introducerea conductelor, iar de atunci, soseaua si trotuarele sunt una cu pamântul. O portiune de strada a fost asfaltata, apoi, asfaltul proaspat turnat a fost spart din nou si in tot acest timp, cei care au avut de suferit au fost cei care locuiesc in zona. Acestia sunt revoltati si spun ca investitia in retelele de termoficare nu se justifica, pentru ca putine apartamente mai sunt racordate la Thermoenergy.

[wonderplugin_gallery id=”439″]

“Cerem in numele locatarilor ca strazile si aleile dintre blocuri sa fie aduse la starea initiala. Aceasta este cea mai mare problema a noastra la momentul de fata. Locatarii s-au saturat sa tot care noroiul in apartamente, la serviciu sau la scoala. Când ploua, nu poti sa iesi din casa. Nu ai pe unde sa calci. Tot pamântul devine o mare intindere de noroi! Vrem sa traim civilizat!”, declara Nina Dospinescu, presedinte la Asociatia de proprietari nr. 25

Locatarii care locuiesc in zonele amintite vor sa aiba parte de acelasi confort de care au beneficiat inainte de inceperea proiectului de modernizare a retelelor termice. Vor trotuare si strazi asfaltate, vor pomi, flori si banci,vor curatenie, vor normalitate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. Pe unde au trecut constructorii de la ELSACO, este prapad, numai gropi nerefacute, garduri daramate, colturile de la blocuri rase cu lama buldozerului. Sa fereasca DUMNEZEU ! E vina Primariei ca nu verifica si accepta lucrari de mantuiala.

  2. Pe langa Bacau, Vasluiul este o bomboana de oras!!!!! Prin natura jobului calatoresc in toata Moldova si pot spune fara nicio retinere ca Bacaul este pe ultimul loc , cu un handicap enorm de mare….pacat!!!!
    Sper sa deschidem bine ochii la alegeri ca e jaleee….

  3. Schimbarea numelui de strada, panselele se vor simti jignite sa fie nominate pe o asemenea strada.
    Strada Dezastrului, Strada Bibliotecarului, Strada Primarului imi vine repede asa ca idei.
    Dupa care cand panselele se vor intoarce sa rasara atunci sa se renumeasca strada din nou.

  4. Dezastrul de pe strada Panselelor nu poate fi inteles decat daca locuiesti aici.Descrierile de mai sus si imaginile alaturate sunt doarcateva aspecte prin care sa aveti cat de cat o sumara idee a mizeriei pe care noi o induram de 1an incoace.Sunt lucrari facute in bataie de joc,sunt distruse spatiile verzi,blocurile si,inclusiv,apartamentele sunt naclaite de praf si fum de la basculante ,gunoiul ajunge la scara blocului,cu masinile nu se mai poate circula.N u stim ce sa preferam,praful sau noroiul?Poate ne raspund edilii nostri,vad ca au inceput sa ne puna scrisori pe la cutiile postale. Se apropie alegerile!Multe ar fi de spus,dar vorbim in zadar.Platim in continuare impozite si salubritate!

LĂSAȚI UN MESAJ