Batrâna traieste cu teama ca ar putea ajunge pe drumuri/ Foto: Geta Panaite

– un deal a luat-o la vale iar o gospodarie este in pericol sa fie distrusa – oamenii spun ca in zona nu au mai fost astfel de probleme

O familie din satul Camenca, comuna Brusturoasa, traieste cu teama ca in orice clipa gospodaria ii va fi distrusa de alunecarile de teren care au aparut in apropiere, in urma ploilor insemnate din ultima perioada.

Si aici un deal a luat-o la vale, iar grajdul de animale este la un pas de a se prabusi. Pentru ca nu au alta cale de acces, fiul proprietarei si nepotul ei trec pe lânga aceasta anexa chiar si de câteva pe ori pe zi si de fiecare data isi pun viata in pericol.

PUBLICITATE

Oamenii se roaga ca alunecarile sa se opreasca si sa nu le fie afectate si casele. Catrinca Porea are 70 de ani si in aceeasi gospodarie cu ea si-a ridicat o locuinta si fiul ei, asa ca amândoi sunt in aceeasi situatie.

„Pâna acum n-am mai avut astfel de probleme. Nu este afectata casa, dar nu m-am gândit ca putem avea astfel de probleme. La inundatii ne asteptam, dar nu la asa ceva. Ce sa fac? Am o pensie de 460 de lei. Pot eu sa mai ridic o casa acum. Baiatul sta si el tot aici. Unde sa ne ducem”, se intreba batrâna. Zilele trecute, autoritatile le-au dat ordin de evacuare.

Femeia s-a dus la o cumnata, iar fiul si nepotul la niste prieteni, dar spun ca nu pot sa stea prin sat la nesfârsit, asa ca s-au intors acasa, cu tot riscul. „Sunt bagat la evacuare, dar n-a mai venit nimeni de atunci sa ma intrebe unde stau. Ne-am descurcat cum am putut. Ne este teama, ca aici nu suntem in siguranta”, spunea si Constantin Porea.

Rudele le-au intins o mâna de ajutor. „A plecat atunci cu câteva plase de haine si actele. Dumnezeu poate face o minune sa se rezolve ceva pentru ca nu au nici unde sa stea. Este si periculos pentru ca acest grajd poate oricând sa cada”, spunea si Elena Salaru, cumnata batrânei. Alunecarea de teren pare ca s-a oprit, insa dealul este plin de crapaturi si oricând se poate reactiva.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ