Deputatii au aprobat, la mijlocul acestei saptamâni, dublarea alocatiei de stat pentru copii, initiativa apartinând grupului parlamentar al PNL. Initial, parlamentarii PSD s-au opus si Senatul a respins acest amendament la legislatia in domeniu, dar ulterior si deputatii pesedistii au votat pozitiv, astfel ca, fiind for decizional, Camera Deputatilor a avut câstig de cauza.

Prin urmare, alocatia de stat va fi majorata de la 42 lei la 84 lei, pentru fiecare copil cu vârsta intre 2 si 18 ani, indiferent de nivelul veniturilor parintilor. Premierul Victor Ponta a declarat ca nu se opune acestei decizii si nici PSD-ul, dar sustine ca vor fi probleme cu sursa de finantare. Efortul financiar va fi, evident, foarte mare, inclusiv la nivelul judetului Bacau.

In prezent, in judetul nostru sunt peste 125.000 copii cu vârsta intre 2 si 18 ani, care primesc o alocatie de 42 lei. Alti aproximativ 1.600, cu vârsta intre 3 si 18 ani si care au un handicap, beneficiaza de 84 lei. Lor li se adauga aproximativ 100 copii de pâna in 3 ani, cu dizabilitati, care au dreptul la o alocatie de 200 lei.

PUBLICITATE

Tot atâta li se acorda si altor circa 11.000 copii care au mai putin de doi ani, fara handicap. In total, pentru plata alocatiilor intr-un an se cheltuie 93 milioane lei. Dublarea alocatiei pentru cei 125.000 copii, dar si pentru cei 1.600, cu handicap, deoarece, firesc, si pentru ei se va aplica aceeasi decizie, va insemna o suplimentare a fondurilor cu aproape 11milioane lei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. CUM AU OBSERVAT DISTINSII NOSTRI CONDUCATORII CA ALOCATIA DE 42 DE LEI NU I AJUNGE COPILULUI PENTRU DECAT PENTRU O PERECHE DE TENESI PE LUNA…MIZERABILII PARLAMENTARII DE DOI LEI ASA ZISII HOTII TARII CARE AU GRIJA DE BUZUNARELE LOR NU SE GANDESC CA NATALITATEA CARE SCADE SI AUTOMAT SI DARIILE VOR FI DIMINUATE PENTRU CA NU VA MAI FI CINE SA PLATEASCA …POATE CAINII VAGABONZII CA PRIMARIA ARE GRIJA SA NU DISPARA DE PE STRAZILE BACAULUI.

  2. Decât sa fie toti banii la ei in buzunar mai bine si la noi câțiva in plus, sumele astea mari nu reprezinta nimic atata timp cat ei tot fură

LĂSAȚI UN MESAJ