Are o familie si o situatie buna in Canada si aproape nimic nu tradeaza faptul ca s-ar fi nascut in Europa de Est. Alexandra are tot ce-si mai poate dori. Sau aproape. La un sfert de secol dupa ce a fost adoptata din România, Alexandra vrea sa-si cunoasca mama care a abandonat-o intr-un orfelinat din Bacau.

Din Bacau, in Canada, via Braila

„M-am nascut pe 25 martie 1988 si am fost adoptata in iulie 1990”, povesteste Alexandra, in engleza. Era prea mica pentru a invata româneste iar in Canada a invatat engleza. Alexandra spune ca parintii sai naturali ar fi avut 16-18 ani la nasterea sa si i s-a spus ca tatal sau s-ar fi casatorit ulterior cu o alta femeie.

PUBLICITATE

alexandra22

„Pe tatal meu il chema Jenica Zaharia iar pe mama, Daniela Marcu”, mai spune. Alexandra a fost plasata intr-un orfelinat pe motiv ca starea sanatatii mamei sale nu ii permitea sa o ingrijeasca. De la Bacau, ea a ajuns la Braila, de unde a si fost adoptata de o familie din Canada, care intermedia adoptii internationale pentru copiii din orfelinatele românesti.

Copiii României

Alexandra este ajutata in cautarea sa de Ileana Cunniffe, o românca stabilita in Irlanda de 19 ani, care, de putin timp, se ocupa, voluntar, de cautarea parintilor naturali ai copiilor adoptati in strainatate in anii ’90. Ileana a creat, in acest scop, o pagina Facebook – The never forgotten Romanian children – Copiii neuitati ai României. Ileana ne-a spus ca a reusit deja sa ajute sapte copii adoptati sa-si regaseasca parintii din România.

„Am creat aceasta pagina pentru a veni in ajutorul celor care isi cauta parintii naturali. Toti cei care imi cer ajutorul se plâng ca autoritatile din România nu le ofera informatii despre familiile naturale si sunt plimbati de la o institutie la alta. Vreau sa obtin pentru ei informatii care sa-i ajute pentru ca au dreptul sa stie cine sunt, de unde au plecat, cine le-a dat viata”, spune Ileana Cunniffe. Ea a reusit sa rezolve sapte astfel de cazuri si sa reuneasca familiile.

Isi cauta fratii ramasi in România

Monika Vajda are 25 de ani si locuieste in Anglia. Povesteste ca, pe când avea trei ani si jumatate, mama sa a plecat de acasa cu ea, lasând in urma alti trei copii care aveau, atunci, de la noua luni la trei ani.

„De atunci nu mai stiu nimic de cei mici; pe al treilea, mai mare, l-am gasit acum sapte ani si tinem legatura, dar de ceilalti nu mai stiu nimic. As vrea sa-i regasesc; ei se numeau Gabriel Paragina, nascut in 1993, si Ionut Cosmin Paragina, nascut in 1992. Am informatii ca, la vârsta de sapte si opt ani au fost adoptati de la un orfelinat din Moinesti si ar fi impreuna la o familie din Bacau”, spune Monika. Numele parintilor este Gelu – Nicolae Paragina si Gabriella Rozalia Paragina.

Un caz similar, despre care Desteptarea a scris la vremea respectiva, este cel al Melaniei Grigore, Melany Moore, pe numele ei de scena. Nascuta in 1977, ea a fost parasita de parinti si si-a petrecut copilaria si adolescenta in orfelinate: Bacau, Valenii de Munte, Breaza si Plopeni. Dupa liceu a cunoscut un italian cu care a plecat din tara si a devenit, in timp, una din cele mai cunoscute dansatoare erotice din peninsula. „M-am nascut in Bacau si nu mi-am cunoscut niciodata parintii. As vrea sa stiu cine este adevarata mea mama”, spune ea.

Cine are informatii despre parintii acestor copii, ne poate contacta la redactie la telefonul 0749.258.814 sau pe e-mail office@desteptarea.ro.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ