Aleșii ne-au înfrățit cu românii din Raioanele Orhei și Rîșcani

    Ultima întâlnire din iulie a aleșilor județului a fost una relaxată, chiar veselă, Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean, remarcând de câteva ori „zumzăitul” care îl obliga să vorbească mai tare decât altădată. El i-a felicitat pe colegii care își sărbătoresc în această lună ziua de naștere – Toma Bandea, Cezar Olteanu, Vasile Cautiș, Angela Bogea, Răzvan Șendrea și Mihai Mititelu -, apoi a trecut la ordinea de zi.

    Consilierii au aprobat un proiect care corecta o hotărâre din 2017 privind trecerea unui imobil din administrarea Centrului Școlar nr. 1 în cea a Școlii „Maria Montessori”, contul de execuție bugetară al județului, exproprierea terenurilor pe care vor fi construite instalațiile aferente pistei Aeroportului și raportul privind evaluarea unei clădiri de pe domeniul public.

    Alături de acestea, aleșilor le-au fost propuse și două înțelegeri de cooperare și înfrățire cu Raioanele Orhei și Rîșcani din Republica Moldova. Acestea au ca scop dezvoltarea legăturilor românilor din cele două raioane cu cetățenii județului Bacău, „a relațiilor de prietenie, asocierea în vederea acționării într-o perspectivă europeană” pentru rezolvarea problemelor, dezvoltarea de rețele asociative, fiind deja avizate de Ministerul Dezvoltării și Ministerul Afacerilor Externe.



    Singura intervenție a aparținut Anei Marchiș: „Eu apreciez că ne înfrățim, e un lucru foarte bun având în vedere că suntem în Anul Centenarului, dar ar trebui să trecem la a doua etapă a acestor înfrățiri și să ne cunoaștem mai bine.” Cu alte cuvinte, să facem ceva concret, „să nu ne înfrățim doar pe hârtie”.

    Sorin Brașoveanu a dat asigurări că sunt luate în calcul câteva domenii de interes și se va veni cu proiecte de finanțare. Dacă, între timp, nu va avea loc o rectificare de buget, următoarea ședință a CJ Bacău va fi pe 28 august.

    Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"