Aleșii locali s-au certat pe aparatura medicală de la Spitalul Municipal

  După ce, luna trecută, noul manager al Spitalului TBC a cerut și a obținut să i se împrumute două mașini de spălat speciale din stocul de aparatură cumpărat acum 10 ani pentru dotarea Spitalului Municipal, astăzi, a mai solicitat alte câteva aparate, spre nemulțumirea unora dintre consilierii locali.

  Este vorba despre o canapea electrică, două EKG și un ecograf.  Atât viceprimarul Constanți Scripat, cât și consilierul Doina Lazăr au criticat solicitarea, susținând că, în acest fel, viitorul Spital Municipal este văduvit de aparatură.

  În vreme ce Scripat a cerut să se cumpere echipamente noi pentru Spitalul TBC, Doina Lazăr a cerut managerului spitalului să vină cu un raport al situației unității medicale.

  Dezbaterile s-au aprins după aceea pentru că unii au spus că aparatură cumpărată în urmă cu un deceniu pentru Spitalul Municipal, care nu a fost dat în folosință, ar fi depășită moral. Minute în șir aleșii s-au certat pe definiția „uzurii morale” și dacă un aparat medical depășit moral mai poate fi folosit sau nu în mod legal.

  „Nu văd nimic dubios să oferim Spitalului TBC care aparține municipiului Bacău echipamente care stau nefolosite din 2007 și pe care Spitalul Județean nu le-a cerut”, a spus primarul Cosmin Necula, care i-a invitat pe consilieri să viziteze spitalul de pneumoftiziologie ca să vadă în ce stare se află.

  Solicitarea a fost, în cele din urmă, aprobată, cu condiția ca durata împrumutului să nu depășească șapte ani.

  Ce se mai întâmplă cu Spitalul Sfânta Maria?

  De luni de zile este așteptată hotărârea de guvern prin care să se înființeze Spitalul de Urgență Sfânta Maria, prin comasarea Spitalului Județean de Urgență și a Spitalului Municipal.

  Proiectul de hotărâre s-a împotmolit la Ministerul Finanțelor. „Avem scamatori în minister, părerologi neaveniți, unii politici, unii funcționărești, care pun întrebări în locuri unde nu este nimic de întrebat”, a spus primarul Necula.

  „Dincolo de acest aspect, să stea trei luni la Ministerul de Finanțe o hârtie pentru ca ei să emită un punct de vedere este deja prea mult. Dacă Guvernul României este atât de incapabil să dea o Hotărâre de înființare a Spitalului Sf. Maria, vom merge pe altă cale”, a mai spus primarul Cosmin Necula.

  Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"