24 aprilie 2024
EconomieA început al XXII-lea Congres al profesioniștilor contabili

La eveniment participă și reprezentanți ai Filialei Bacău a CECCAR

A început al XXII-lea Congres al profesioniștilor contabili

Vineri, 28 septembrie, au început, la Palatul Parlamentului, lucrările celui de al XXII-lea Congres al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR). La evenimentul care se va derula în perioada 28 -29 septembrie, este reprezentată și Filiala Bacău a acestei organizații profesionale, condusă de președintele Radu Faghiean, prin Consiliul Filialei și prin Gheorghe Bulinschi, președintele Comisiei de disciplină. Congresul are loc în contextul aniversării Centenarului Marii Uniri (CECCAR este cu doar trei ani mai tânăr decât statul român).

Lucrările congresului au fost deschise de seminarul internațional organizat de CECCAR și Comité de Integración Latino Europa-América (CILEA), cu două paneluri pe temele: „Compararea sistemului fiscal: Europa vs. America Latină” și „Impactul digitalizării asupra profesiei”. Alocuțiunile de bun venit au fost rostite de președintele CECCAR, prof. univ. Robert-Aurelian șova, și de Gustavo Gil Gil, președintele CILEA.



Tema principală a congresului, pentru ziua de 28 septembrie, este „Gândirea integrată, globalizarea și tehnologia – viitorul profesiei”, iar în cea de-a doua zi „Creșterea relevanței cadrului de raportare în contextul actual”. Dezbaterile din congres au fost precedate de un seminar internațional organizat de CECCAR în colaborare cu, cu două paneluri pe temele: „Compararea sistemului fiscal: Europa vs. America Latină” și „Impactul digitalizării asupra profesiei”.

„Tema – a spus președintele Consiliului Superior al CECCAR, prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova -, este actuală într-o lume a afacerilor în continuă evoluție și în contextul unui mediu de reglementare volatil în care este esențială o gândire care să înglobeze mai mult decât elementele pur financiar-contabile ale unei organizații pentru a se asigura dezvoltarea pe termen lung și crearea de valoare. Devine imperativ, astfel, pentru organizații să adopte o gândire integrată, utilizând o abordare holistică pentru a-și stabili strategiile și a-și evalua performanțele, îmbunătățindu-și maniera în care comunică cu clienții, investitorii și toate celelalte părți interesate”.

Congresul reunește aproximativ 500 de participanți de la nivel național și internațional – reprezentanți ai conducerii CECCAR, ai autorităților și instituțiilor de reglementare, ai mediului de afaceri, precum și ai unor organizații internaționale și regionale din domeniul contabil.

Tot în cea de-a doua zi se vor desfășura lucrările unui panel internațional, pe tema „Fiscalitatea în economia digitală”.
Desfășurat o dată la doi ani, congresul analizează provocările și oportunitățile pe care le întâlnește profesia, pentru stabilirea unor direcții de acțiune care să faciliteze crearea și menținerea unui cadru favorabil progresului economic.

De la acest eveniment, la care este prezent și ziarul Deșteptarea, vom reveni cu amănunte.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri