Aleșii județului și-au majorat indemnizațiile

  Consilierii județeni au aprobat, la sfârșitul săptămânii trecute, un proiect care propunea modificarea modului de calculare a indemnizațiilor lunare.

  Mulți ani la rând, ei au fost remunerați cu 5 la sută din indemnizația președintelui Consiliului Județean (CJ) pentru fiecare ședință dintr-o lună.  În mod obișnuit, aleșii participă la trei ședințe, una ordinară și una-două ședințe de comisie, iar uneori și la o ședință extraordinară. Baza legală era Statutul aleșilor locali, Legea administrației publice și Hotărârea 123/2004 a CJ Bacău.

  Nouă hotărâre stabilește că vor primi 9 la sută din indemnizația președintelui, indiferent la câte ședințe vor fi prezenți. Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice prevede că aleșii pot primi până la 10 la sută/lună din indemnizația primarului sau președintelui CJ.

  La întâlnirea de vineri, i-am întrebat pe consilieri dacă modificarea va duce sau nu la majorarea sumei lunare pe care o vor încasa. Unii au evitat să răspundă, alții au afirmat că suma nu se va majora, dimpotrivă, se va micșora.

  Singura care a știut să explice cum stau lucrurile a fost Angela Bogea. „Până acum, a afirmat ea, consilierii județeni primeau 310 lei pentru fiecare întâlnire, adică 930 de lei/lună pentru trei ședințe: una ordinară și alte două ședințe ale comisiilor de specialitate.”

  Începând din această lună, aleșii vor primi 9 la sută din indemnizația președintelui CJ, mai exact 1.174,5 lei/lună, indiferent care va fi numărul ședințelor.

  Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"