Miercuri seara, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau a fost alertat de un bacauan care a anuntat ca pe strada Energiei, din Bacau, s-a gasit munitie ramasa neexplodata din timpul razboiului. Echipa pirotehnica s-a deplasat la fata locului, dar in urma verificarilor s-a constatat ca era vorba despre un telescop de autoturism.

Chiar si asa, militarii apreciaza vigilenta cetatenilor fata de aceste obiecte periculoase. „Decât sa ne confruntam cu un eveniment tragic mai bine ne deplasam fara interventie. Oamenii trebuie sa sune la 112 sau sa anunte cea mai apropiata unitate de politie atunci când gasesc elemente de munitie, pentru ca echipa noastra sa se deplaseze si sa efectueze asanarea”, a declarat cpt. Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la ISU Bacau.

In urma cu un an, in curtea unui localnic din comuna Buhoci s-a gasit un proiectil exploziv de calibru 150 de mm, in perfecta stare, si pe care proprietarul il folosea ca sa bata sapa, fiind mostenit de la socrul sau. Norocul a facut ca partea „sensibila” a proiectilului sa fie ingropata in pamânt si asa s-a evitat o adevarata tragedie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ