Pompierii au verificat atent întreaga zonă, înainte să se retragă la unitate

– un localnic a sunat la 112 şi a anunţat că două persoane au fost surprinse de un mal de pământ – sesizarea s-a dovedit a fi falsă

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău s-au mobilizat, joi dimineaţă, şi s-au deplasat cu şapte autospeciale în satul Bârzuleşti, din comuna Sănduleni, unde se anunţase că două persoane au fost surprinse de un mal de pământ surpat.

Un localnic, în vârstă de 39 de ani, a sunat la 112 şi a făcut anunţul. Când au ajuns pompierii acolo, individul le-a indicat un teren din faţa casei sale şi le-a spus că într-o groapă ar fi două persoane.

În realitate nu era nicio groapă şi, cum acesta era din ce în ce mai confuz, s-a decis transportarea lui la spital pentru a fi consultat de un medic. Individul nu se afla în evidenţe cu afecţiuni psihice, însă concubina lui povestea că de două săptămâni are un comportament ciudat.

Forţele de intervenţie nu s-au retras însă până ce nu au verificat în amănunt zona, dar la final s-a stabilit că a fost vorba despre o alarmă falsă.

„S-a primit un apel referitor la două persoane care au fost surprinse de un mal de pământ. Din fericire a fost o alertă falsă, iar persoana care a făcut apelul a fost preluată de un echipaj SAJ şi transportată la Spitalul Oneşti.

Indiferent de intervenţie, în funcţie de apelul pe care-l primim, noi deplasăm forţele necesare pentru a acţiona în siguranţă şi pentru a salva persoanele care sunt puse în pericol”, a declarat lt. col. Ovidiu Cărăşel, împuternicit prim-adjunct ISU Bacău.

Bărbatul care a pus degeaba pe drumuri atâtea echipaje riscă să fie sancţionat, însă cel mai grav este că în tot acest timp, undeva în judeţ, s-ar fi putut întâmpla un eveniment major, unde să fi fost cu adevărat nevoie de intervenţia salvatorilor.
În primele nouă luni ale acestui an, pompierii de la ISU Bacău au avut 141 de deplasări fără intervenţie, după ce alertele s-au dovedit a fi false.

Alte articole