– incarcerat intr-un penitenciar din Hunedoara, Vasile Botomei a aflat ca s-a redeschis urmarirea penala intr-un dosar in care este acuzat de fals in declaratii in forma continuata

Autointitulatul avocat, doctor, decan al “Baroului Bacau” si presedintele “UNBR”, condamnat, la sfârsitul anului trecut, la doi ani de inchisoare cu executare pentru avocatura clandestina, Vasile Botomei continua sa fie in atentia procurorilor.

Parchetul Curtii de Apel Bacau a cerut Judecatoriei Bacau confirmarea redeschiderii urmaririi penale pe numele lui Botomei intr-un nou dosar pentru infractiunea de fals in declaratii in forma continuata si a infractiunii prevazute de art.106, alin. 1 din Legea 67/2004 privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale (tiparirea si utilizarea de buletine false, introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine fata de cele votate de alegatori, falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale, precum si utilizarea unui act de identitate nul sau fals constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 2 la 7 ani).

PUBLICITATE

In martie 2015, Parchetul Judecatoriei Bacau a dat ordonanta de clasare a cauzei in care Baroul Bacau facuse plângere impotriva lui Botomei. Procurorul care s-a ocupat de caz a luat in calcul ca “Botomei Vasile nu are calitatea de avocat, nefiind primit in aceasta profesie, asa cum rezulta din Decizia nr. 5862 din 06.12.2011 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul 144/32/2011, pirn urmare acesta nu are nici calitatea de decan al Baroului Bacau; insa, declaratiile formulate de suspectul Botomei Vasile cu ocazia depunerii dosarelor de candidatura la functiile de consilier in Consiliul Judetean Bacau, consilier in Consiliul Local Bacau si primar al municipiului Bacau la alegerile din data de 12.06.2012 in care mentioneaza ca are calitatea de avocat si detine functia de decan al Baroului Bacau – UNBR nu contin date nereale (?!, n.r.)”.

Procurorul si-a motivat clasarea prin faptul ca “Baroul” lui Botomei… exista, chiar daca nu este recunoscut de lege! Impotriva acestei decizii, Baroul Bacau a facut plângere, iar Parchetul Curtii de Apel a ajuns la concluzia ca solutia de clasare este nelegala si ca se impune redeschiderea urmaririi penale, “intrucât in declaratiile depuse la Biroul Electoral, suspectul Botomei Vasile a declarat ca ocupatia sa este cea de avocat, fapt ce nu corespunde adevarului, acesta neavând dobândita aceasta calitate”. Judecatoria Bacau a confirmat redeschiderea urmaririi penale fata de Botomei.

Botomei a facut contestatie

Botomei a primit vestea in Penitenciarul Bârcea Mare, Hunedoara, unde executa pedeapsa stabilita anul trecut. Din inchisoare, “decanul” a scris, pe pagini intregi, o contestatie impotriva hotarârii instantei prin care s-a confirmat redeschiderea urmaririi penale.

Botomei considera hotarârea netemeinica si nefondata si invoca fel de fel de articole de lege in apararea sa, in special cele legate de incalcarea dreptului la aparare, la un proces echitabil, necitarea in procedura de judecata a camerei preliminare, faptul ca a mai fost cercetat si declarat nevinovat prin rezolutii de neincepere a urmaririi penale sau clasare.

Botomei aduce ca argument si faptul ca instante din tara i-au recunoscut, in diferite procese, “calitatea” de avocat.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

 1. Acest Goofy al politicii din Bacau…Chiar imi era dor de el. Dar unde sunt commenturile lui in care sa se semneze ”doctor universitar si plenipotential, profesor, avocat, geniu, bucatar desavarsit…,,?

 2. Un nebun nedeclarat in acte, un incurca lume, un frustrat.
  L-au ajuns blestemele soacrei, ca el si nevasta-sa si-au batut joc de biata femeie, dand-o afara din propriul apartament, ca ei sa-si faca magazine la parterul de pe Republicii, care in final a ajuns o ruina in centrul bacaului.
  Rusine primariei ca nu ia masuri sa dispara porcaria aceea cu plase de camuflaj amenajata de dl. ,,decan”.

 3. puneti la pastrare acest specimen este periculos peste tot unde merge aduce cu el numai nenorociri este o rusine a judetului .justitia divina face incet dar sigur curat in oraselul lui bacovia doamne ajuta !

 4. Cunosc acest”caz””si sunt dispus sa agrumentez. Chiar credeti toste dezinformarile?Acest om a deranjat foarte mult la nivel local si national. Singura lui greseala a fost ca nu a vrut sa amestece si alte persoane in lupta sa contra sistemului corupt (spre a le proteja).Stia foarte bine ca nu va putea sa faca dreptate.A vrut sa arate concetatenilor sai ce se intimpla ,spera ca acestia se vor trezi si vor reactiona.
  A continuat de unul singur aceasta lupta,,dezgustat ca cei apropiati Luisa dezic de el.Fiind o persoana credinciosa, a urmat exemplul lui Isus, sacrificand familia, prietenii,pozitia lui sociala etc.DA-este adevarat in tot ceea ce afirma si sustine! Are titlul de Doctor Avocat legal obtinut,fapt recunoscut in instanta justa,infirmat ulterior de alta instanta care a fost dirijata in emiterea deciziei si a obtine in acest fel calea netterà a altor decizii injuste care au urmat, pedepsind astfel curajul-inconstienta-acestui personaj care reusea sa anuleze hotaririle instantelor locale,apelind la instante din afara sferelor de influenta negativa a mai marilor corupti din sistem. Acesta e ADEVARUL. Vreți o documentare exacta va răspund cu placere la stabilirea exactă a faptelor. Nu sunt interesat cu nimic altceva,iar dacă am intervenit cu acest comentariu nu am dorit decat sa prezint istoria faptelor cea adevarata si nu cea ce va este prezentata si susținută doar de cei care sunt deranjati de Vasile Botomei. Vi se pare ca vorbim de alta persoana?Sau alta limba? Va stau la dispoziție garantindu-va ca va voi raspunde cinstit si corect in cazul in carevreti sa aflati adevarul.raspund pe emai: elena58c@yahoo.com

 5. Sustin comentariul de mai sus .Suntem naivi ,nepasatori la tot ce se întampla în jurul nostru. Acest om, macar a avut curajul de a lupta si de a arata ca exista un sistem corupt , a luptat cu toate fortele lui dar, nu a avut sustinere , Are titlu de Doctor Avocat legal, titlu ce-i revine cu onoare, pentru ca îl merita cu prisosinta , a învatat si este mare cunoscator în materie de Drept .Se vede ca, pentru multii corupti prezinta un pericol.

 6. adevarul este ca baroul bacau traditional nu exista, barourile fiind desfiintate prin legea3/1948. daca cineva imi poate demonstra contrariul ca s-au reinfiintat atunci il rog sa arate decizia de infiintare, hotararea judecatoreasca ori alt act. singurul care a infiintat legal barouri in tara asta este BOTA, care detine o hotarare data de instanta judecatoreasca. mafia din aceasta tara, cocotata in parlament a fost deranjata, si au obligat pe ex procurorul general Nitu, sa promoveze un RIL mincinos ca sa elimine amenintarea numita baroul legal 2004. Botomei nu a avut hotarare judecatoreasca la baza infiintarii baroului, dar dupa parerea mea este avocat precum sunt toti avocatii traditionali din tara asta. din pacate mafia justitiei coroborata cu mafia parlamentara face din om cinstit infractor si viceversa.

LĂSAȚI UN MESAJ