Cel mai mare producător de bere din Moldova și unul dintre cei mai importanți fabricanți autohtoni de bere din România, Compania Albrau Prod, din Onești, lansează pe piață un nou sortiment – berea Zimbru Premium.

Fabrica din Onești, administrată de omul de afaceri Vasile Ciobanu, promovează noul brand inclusiv prin cel mai mare turneu muzical din țara noastră, dedicat Centenarului Marii Uniri, „România în sărbătoare”, care străbate 100 de orașe. La începutul toamnei caravana va ajunge și în Bacău.


Zimbru Premium este o bere îmbuteliată la doze de 0,33 și de 0,5 litri, dar și la sticle de 0,33 de litri și se diferențiază de restul produselor de pe piață printr-o rețetă originală, prin gustul autentic și prin calități care amintesc de tradiția din 1845, anul în care a început să fie fabricată la Iași. Cu timpul aceasta a fost dezvoltată. După 1989 fabrica a devenit societate pe acțiuni, în 1992 a fost privatizată și ulterior a fost preluată de Albrau Prod.

Albrau fabrică în prezent zece mărci proprii de bere, dar acum investește în promovarea noului brand, Zimbru Premium, dar și în dezvoltarea capacității de producție, care – spune Vasile Ciobanu – ar putea ajunge de la 1,2 milioane de hectolitri de bere la circa 2,4 – 2,5 milioane.

Acestui proiect ar putea să i se alăture chiar solista de muzică ușoară Andreea Antonescu, împreună cu soțul ei, omul de afaceri Traian Spak. Negocierile în acest sens sunt în plină derulare.

Albrau Prod a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape 31 de milioane de lei și un profit de aproape 5,4 milioane de lei. Pentru acest an este estimată o creștere de circa 30%.


Producătorul de bere din Onești fabrică cele zece sortimente proprii, dar și sortimente de bere sub brandurile unor mari rețele comerciale și exportă produsele sale în nu mai puțin de 19 țări de pe patru continente.
Am vizitat această fabrică și vom reveni cu amănunte despre evoluția ei.

Alte articole