Evoluţie mai mult decât îngrijorătoare a rujeolei la nivelul judeţului Bacău. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău şi Centrul de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile au anunţat astăzi că s-a înregistrat al patrulea deces din cauza rujeolei, din judeţul Bacău.

„Al patrulea deces s-a înregistrat la un copil, în vârstă de 6 luni, neeligibil la vaccinare, din mediul rural. În data de 4 martie 2018 a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău şi ca urmare a complicaţiilor survenite în data de 11 martie a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi.

Decesul a survenit în data de 16 martie, prin complicaţii pulmonare în contextul rujeolei”, a declarat Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt la DSP Bacău.

Decesul a fost confirmat serologic şi prin izolare virus.

La nivelul întregii ţări, numărul total de decese prin rujeolă a ajuns la 45, iar patru dintre acestea s-au înregistrat în judeţul Bacău, în ultima lună.

Ceilalţi copii decedaţi aveau 10 luni, pentru care mama a refuzat vaccinarea, 8 luni şi 5 luni, care nu erau eligibili la vaccinare.

Şi numărul cazurilor confirmate de rujeolă a crescut. Aşadar, din cele 451 de suspiciuni, înregistrate de la începutul acestui an şi până în prezent, în judeţul Bacău, 339 de cazuri au fost confirmate, cei mai afectaţi fiind bebeluşii din grupa de vârstă 0 – 1 an, 27 au fost infirmate, iar restul serurilor sunt în lucru

Săptămâna această au fost raportate la nivelul județului Bacău 61 de noi cazuri de rujeolă, lucru care situează județul pe primul loc în țară, înaintea Vasluilui (49 de noi cazuri) sau a municipiului București (28 de noi cazuri).

La nivel național, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri este 11.569, din care 45 de decese. În săptămâna 19 – 23 martie au fost raportate încă 257 de cazuri nou confirmate în 23 de judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Cele 45 de persoane care au murit din cauza rujeolei provin din: judeţul Timiş – 9, Dolj – 7, Arad – 6, Bacău 4, în Caraş Severin şi Neamţ au fost câte 3 şi câte unul în Bihor, Braşov, Călăraşi, Cluj, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Satu Mare, Suceava, Vaslui, Galaţi, Mureş şi în Bucureşti.

Alte articole