Grupul Agricola a deschis, in Bacau, o noua capacitate de productie pentru salamurile cud-uscate, cu o investitie de cinci milioane de euro. Aceasta este o suplimentare a vechii fabrici de salamuri si a survenit in urma cresterii spectaculoase a cererii de astfel de produse pe piata. Noua fabrica are o suprafata desfasurata de 5.000 mp si este amplasata in prelungirea celei dintai.

La eveniment au participat, alaturi de salariatii Grupului Agricola (specialisti din toate companiile componente), prefectul Ioan Ghica, primarul Cosmin Necula, vicepresedintele Consiliului Judetean Ioan Floroiu, reprezentanti ai unor institutii si organizatii bacauane, parteneri de afaceri si ziaristi. Un grup distinct de invitati l-au format fostii presedinti si directori de la Agricola, Gheorghe Antochi, Petru Placinta, Mihai Dragomir si Alexandru Sautea.

dscf6976

„Proiectul noii fabrici – a spus presedintele Grupului Agricola, Grigore Horoi – a inceput la 1 august 2015, iar finalizarea lui era planificata in 2017. Inca de la finalul anului 2014 am primit din piata semnale pentru suplimentarea capacitatii de productie si am devansat realizarea investitiei”.

La finalul lui 2015, vanzarile de salamuri crud-uscate ale Agricola, din compania Salbac, au ajuns la aproape 2.400 de tone, din care peste 1.100 de tone numai Salam de Sibiu. Pentru 2016, estimarile arata o crestere de pana la 2.750 de tone, din care la Salam de Sibiu de 1.350 de tone. In ultimii sapte ani, Salbac a inregistrat o crestere a volumelor de marfa de pana la 300%. „Piata salamurilor crud-uscate – a spus directoarea de la Salbac, Angelica Smil – este in crestere cu 20% valoric, iar dupa aceasta investitie va ajunge la 25% pana la finele lui 2018”.

dscf6952

Anul 2016 a fost anul Salamului de Sibiu, cu o crestere de 20% a pietei. Agricola este lider de piata la acest produs, care tot in acest an a fost inscris in Registrul Denumirilor cu Indicatie Geografica Protejata al Uniunii Europene. Agricola este fondatoare a Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu, a dobandit doua stele de aur la Gala Superior Taste Award organizata de Taste & Quality Institute, dar si distinctia Silver Award la Institutul International pentru Selectii de Calitate Monde Selection. De asemenea, Agricola a devenit furnizor al Casei Regale a Romaniei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ