– programarile la pasapoarte au ajuns pâna la mijlocul lunii septembrie

Serviciul Pasapoarte continua sa fie suprasolicitat in aceasta perioada. Pentru ca zilnic sunt mai mult de 200 de solicitari pentru eliberarea documentelor de calatorie si nu exista timpul necesar pentru procesarea datelor, bacauanii care nu au o situatie urgenta au fost programati. Lista de asteptarea a ajuns la mijlocul lunii septembrie 2016, iar inscrierile continua.

“In aceasta perioada, la ghisee se prezinta cei care au acceptat programarea. Fie au biletul de avion in septembrie, fie nu se grabesc sa obtina pasaportul. Printre cei care se prezinta zilele acestea la ghisee, mare parte dintre ei au trecut prin audienta si au fost programati. Sunt destule situatii in care oamenii vin in audienta, solicita eliberarea unui pasaport in regim de urgenta, insa, fie le expira buletinul, fie nu au procura sau prezinta dosarul incomplet. Lucram de la caz la caz si le oferim sprijim, ca sa mentinem un echilibru in activitate”, declara comisarul sef Florentina Neamtu, seful Serviciului Pasapoarte Bacau

In continuare, exista multe solicitari pentru eliberarea pasapoartelor pentru copii. Valabilitatea documentelor pentru minorii care au sub 12 este de 3 ani, iar cei care au peste 12 ani trebuie sa-si schimbe pasaportul dupa 5 ani. Pasaportul temporar se elibereaza in doua ore de la solicitare, insa este valabil doar 12 luni.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ