Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Est a fost reprezentata la întâlnirea de lucru a conducerilor agentiilor pentru dezvoltare regionala din România (1-2 aprilie, Alba Iulia) de noul sau director general, Vasile Asandei. Reuniunea a fost organizata în contextul Anului European al Dezvoltarii si a avut ca tema principala armonizarea activitatilor ADR-urilor din România, tinând cont de finalizarea implementarii Programului Operational Regional (POR) 2007-2013 si a Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice 2007-2013, dar si de pregatirea la nivelul fiecarei regiuni de dezvoltare pentru lansarea POR 2014-2020.

Au fost analizate corelarea activitatilor de evaluare si selectie a proiectelor, a sistemului de implementare si monitorizare, precum si metodele de comunicare. Participantii au dezbatut pregatirile pentru demararea POR 2014 – 2020. Aceste activitati presupun pregatirea sistemului de accesare a fondurilor – elaborarea ghidurilor destinate solicitantilor, a procedurilor de lucru si a resurselor necesare.

Fondurile nerambursabile din POR 2014-2020 vor fi aplicate pe baza unui nou Acord de delegare de atributii, încheiat între Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si fiecare ADR, care va include contracte de Asistenta Tehnica si documente conexe. Directorii ADR au convenit sa aiba o viziune unitara si comuna asupra procedurilor si modalitatilor de abordare a noilor programe de finantare din perioada 2014-2020. Discutiile au vizat si informatii actualizate referitoare la implementarea proiectelor regionale în care fiecare ADR are calitatea de beneficiar. 
La Alba Iulia a fost aleasa si noua conducere a Asociatiei Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala din România – ROREG. Noul presedinte al ROREG este Sorin Maxim (ADR Vest), iar vicepresedinti Luminita Mihailov (ADR Sud-Est) si Simion Cretu (ADR Centru). Secretariatul Asociatiei ROREG va fi asigurat de ADR Nord-Est, sub coordonarea lui Vasile Asandei.

”Aveam nevoie de aceasta întâlnire pentru a revitaliza activitatea Asociatiei ROREG si ma bucur ca am fost cu totii invitatii ADR Centru. Consider ca trebuie sa devenim o forta la nivel national, tinând cont de experienta pe care am dobândit-o în acesti peste 16 ani de functionare. Avem nevoie de coordonare si este necesara comunicarea catre public a activitatilor pe care le desfasuram. Din acest punct de vedere, am decis sa actionam concentrat si sa folosim judicios fiecare Agentie, avantajele pe care le-am obtinut prin multa munca, dar si sa optimizam experienta celorlalti colegi. Vom încerca sa facem lobby pentru a îmbunatati procesul de dezvoltare regionala si pentru a obtine resurse cât mai importante pentru acest proces”- a declarat Sorin Maxim, presedintele Asociatiei ROREG.
 
Asociatia ROREG a fost înfiintata în anul 2005 ca organism neguvernamental care îsi propune sa actioneze activ pentru atragerea de investitii si dezvoltarea de proiecte, sa asigure reprezentativitea în relatia cu institutiile nationale si internationale, sa sustina si sa îmbunatateasca atitudinea favorabila dezvoltarii regionale, în rândul administratiei publice locale si centrale, altor institutii si organizatii de interes public.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ