Procurorii de la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Bacau au incheiat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a omului de afaceri Viorel Rusu si a societatii comerciale pe care o administreaza, cu sediul in comuna Blagesti. Acesta este acuzat de participatie improprie la abuz in serviciu, spalare de bani si de sapte infractiuni de fals in declaratii.

Potrivit anchetatorilor, Viorel Rusu a ajuns sa fie cercetat pentru participatie improprie la abuz in serviciu dupa ce, prin prepusi, pentru a dobândi dreptul de proprietate exclusiv asupra constructiei reprezentate de blocul de locuinte situat în Bacau, Bulevardul Unirii, nr. 32, ar fi depus la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bacau înscrisuri care prezentau o situatie nereala.

Este vorba despre un proces verbal de receptie la finalizarea lucrarilor si o autorizatie de constructie obtinuta în contradictie cu normele în vigoare, spun anchetatorii, dar nu ar fi prezentat si hotarârea de guvern care prevedea existenta dreptului de proprietate a municipiului Bacau asupra unei parti din constructie.

PUBLICITATE

Astfel, s-ar fi creat premisele emiterii încheierii de intabulare a dreptului de proprietate, lucru ce a dus la cauzarea unui prejudiciu în valoare de peste 1,5 milioane lei, suma ce reprezinta un total de 37,10% din spatiul locativ ce ar fi trebuit sa revina în proprietatea municipiului Bacau. Infractiunea de spalare de bani consta in aceea ca „în calitate de administrator al SC C. SA, cu intentie, dupa dobândirea ilicita a proprietatii constructiei, în vederea ascunderii originii ilicite a dreptului de proprietate, a solicitat, pe de o parte, dezmembrarea cladirii pe corpuri individuale, iar ulterior, în baza unor acte materiale repetate, a înstrainat prin acte de vânzare cumparare unor terti dobânditori, de buna credinta, dreptul de proprietate dobândit ilegal, asigurând astfel spalarea bunului (cota parte din spatiul locativ ce ar fi revenit în proprietatea municipiului Bacau ) si introducerea sumelor obtinute în circuitul juridic comercial al firmei”, se arata in comunicatul Parchetului Curtii de Apel Bacau.

La aceste acuzatii se mai adauga si alte sapte infractiuni de fals in declaratii, ce ar fi fost savârsite cu ocazia instrainarii a sapte apartamente, când ar fi declarat în mod nereal în fata notarului public ca imobilul respectiv nu face obiectul vreunui litigiu pe rol. Procurorii spun, insa, ca omul de afaceri ar fi stiut de existenta unui dosar in care se ceruse chiar si o expertiza tehnica care sa stabileasca numarul de apartamente ce ar fi revenit Ministerului Afacerilor Interne, parte reclamanta in cauza respectiva, si identificarea efectiva a locuintelor. Dosarul, in care procurorii au terminat cercetarile zilele trecute, a fost trimis spre solutionare la Tribunalul Bacau. Viorel Rusu a fost retinut de procurori la inceputul lunii februarie iar dupa o luna de arest la domiciliu, judecatorii au decis sa fie cercetat in libertate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ