Foto: «agricola» - Grigore Horoi anunta un target de 1.000 de tone de salamuri crud-uscate Agricola in 2018

Cresterile generate de vânzarile companiilor proprii au adus cifra de afaceri a Grupului Agricola Bacau la aproape 345,5 milioane de lei in primele sase luni ale anului. Cresterea este de 12,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, când sporul a fost de numai 3,5%.

Nu sunt luate in calcul rezultatele Avicola Lumina Constanta, unde cifra de afaceri a scazut cu 11% prin scaderea preturilor de vânzare in piata de profil, si ale companiei Agricola Magazine, cu acelasi procent de scadere.

Agricola International, cea mai importanta companie a Grupului Agricola, a înregistrat o cifra de afaceri mai mare cu 17,6% fata de anul trecut si s-a ajuns la circa 202 milioane de lei. Cifra de afaceri a companiei Salbac a crescut cu 26% si a ajuns la aproape 60 de milioane de lei (fata de 47,5 milioane de lei în 2015), iar categoria semipreparate si produse de tip ready-meal, obtinute la fabrica Europrod, a înregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 29% (18,222 mil. lei fata de 14,044 mil. lei în primul semestru din 2015). Vânzarile acestor produse au înregistrat 17% crestere în volume, în special din exporturi în tarile UE.

PUBLICITATE

„În luna septembrie – spune Grigore Horoi, presedintele Grupului Agricola – finalizam o investitie de aproape 5 milioane de euro în dezvoltarea capacitatii business-ului de salamuri crud-uscate cu 80 de tone lunar. Producerea a 1.000 de tone pe an este un obiectiv pe care conducerea companiei Salbac îsi propune sa-l atinga pâna în 2018.

Astfel, daca în anul 2015 Salbac a vândut, în medie, 190 de tone de salamuri crud-uscate pe luna, estimarile pentru 2016 indica o medie de 210 tone lunar, iar obiectivele stabilite sunt 240 tone pe luna în 2017, respectiv 270 tone pe luna în 2018. Actuala fabrica de salamuri crude Salbac va ramâne exclusiv pentru producerea Salamului de Sibiu Agricola.”

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ