Până la numirea unui nou antrenor, interimatul va fi asigurat de Andrei Vatră
De luni, Florin Bratu nu mai este antrenorul divizionarei B Aerostar Bacău. Despărțirea, care a avut drept motiv situația critică din clasament a „aviatorilor”, s-a produs pe cale amiabilă. Până la numirea unui nou antrenor, echipa băcăuană va fi condusă de fostul „secund” Andrei Vatră.
Cu cinci etape înainte de finalul campionatului, Aerostar ocupă locul 17, retrogradabil, formația „aviatorilor” aflându-se la șase puncte în spatele primei echipe de deasupra liniei roșii, Pandurii Târgu-Jiu. În condițiile date, șansele de salvare ale Aerostarului sunt reduse, lucru recunoscut și de Bratu după ultima înfrângere, cea de sâmbătă, contra Ripensiei: „E foarte greu. Am sperat mult de la acest joc cu Ripensia. Era important să nu pierdem. Din păcate, am pierdut din nou pe final. Este o mare dezamăgire”. În sezonul de primăvară, băcăuanii au avut un parcurs foarte slab, adunând doar zece puncte din 36 posibile. Mai mult, în această perioadă, trupa condusă de Florin Bratu a dat chix în nu mai puțin de cinci jocuri ca urmare a unor goluri primite pe final de meci. La fel au stat lucrurile și în ultima etapă, Aerostar la Timișoara, contra Ripensiei, ca urmare a golului marcat de adversari în minutul 88, prin Adrian Popa.

Bratu fusese instalat pe banca tehnică a Aerostarului toamna trecută, după etapa a 13-a, ca înlocuitor al lui Cristi Popovici. Interesant este că primul meci al „Mitralierei” la conducerea băcăuanilor a fost cu Ripensia (2-0, acasă, pe 27 octombrie 2018), iar ultimul a fost tot împotriva Ripensiei, dar în deplasare, la sus-amintitul 0-1. Merită notat și faptul că echipa condusă de Bratu a realizat și cele mai mari scoruri ale campionatului în curs: 9-1 cu Metaloglobus și 9-0 cu Dacia Unirea Brăila. Următoarea partidă de campionat a lui Vraciu, Buhăcianu și compania va avea loc sâmbătă, pe teren propriu, cu ocupanta poziției a 18-a, ACS Poli Timișoara.

20 de meciuri a contabilizat Florin Bratu ca antrenor al Aerostarului, bilanțul fiind de șapte victorii, două remize și 11 înfrângeri. De remarcat că startul „Mitralierei” la cârma băcăuanilor a fost unul fulminant, cu trei victorii la rând

Alte articole