De la stânga la dreapta: Rob Soen, Grigore Filip si Kevin Cummings, CEO al GKN Aerospace, la momentul premierii

Compania Aerostar Bacau a fost premiata miercuri, 13 iulie, ca ,,Cel mai bun subfurnizor al anului” de al doilea cel mai important producator mondial pentru industria aeronautica, GKN Aerospace. Evenimentul a avut loc la Farnborough International Airshow, cel mai mare târg international pentru produse din aceasta industrie, organizat anual la Londra.

„Acest premiu – a spus presedintele Aerostar, Grigore Filip – confirma pozitia câstigata de compania noastra in lanturile globale de furnizare din domeniul aeronautic. Aerostar este unul dintre furnizorii semnificativi de piese si componente de aerostructuri si ansambluri de aviatie, cu un volum anual de milioane de repre sau cu o pondere majoritara a ansamblurilor din programe de anvergura globala, de volum, pe termen mediu si lung”.

Rob Soen, vicepresedintele GKN Aerospace, considera ca Aerostar a avut o evolutie remarcabila si a demonstrat un sprijin consecvent exceptional. „Echipa Aerostar – a declart Rob Soen -a demonstrat un sprijin consistent si exceptional pentru afacerea noastra. Ei au recunoscut necesitatea de a lucra îndeaproape cu noi si, ca urmare a acestui parteneriat, performanta în toate aspectele legate de munca lor a fost remarcabila.”

PUBLICITATE

Aerostar a realizat, în ulitmii 30 de ani, avioanele usoare si de antrenament YAK-52, din care s-au livrat pâna acum mai bine de 2.000 de aparate,  modernizarea avionului de vânatoare MiG 21, transformat în modernul MiGLancer, care are compatibilitate NATO. În ultimii ani, insa, Aerostar este producator pentru aviatia civila, furnizor de componente, aerostructuri si ansambluri pentru industria de aviatie globala, dar si furnizor de servicii de mentenanta pentru avioane civile mari. Gbrigore Filip a apreciat ca intrarea Aerostar in elita producttorilor din aviatia mondiala are la baza „calitatea fara cusur a produselor, livrarea cu precizie a acestora la termenele prevazute în contracte, precum si situatia economico-financiara a firmei, analizându-se cu mare atentie în special gradul de solvabilitate, lichiditatile disponibile”.

Aerostar este una dintre cele mai importante întreprinderi din judetul Bacau si una dintre cele mai mari unitati de productie aeronautict din România, cu un capital de aproape 49 de milioane de lei si aproape 2.000 de salariati. În primul trimestru al anului a ajuns la vânzari de peste 81 de milioane de lei, din care vânzari la export de aproape 75 de milioane de lei.

,,Este un succes onorant si care atesta preocuparile manageriale din ultimii 20 de ani de integrare a Aerostar în industria globalizata de aviatie. Aceasta orientare prospectiva, însotita permanent de retehnologizare si pregatire profesionala, adaptate la noile cerinte mondiale, au condus la obtinerea de certificari în domeniu, care au deschis larg poarta catre investitori si producatori de notorietate în lume.”
Grigore Filip, presedinte director general al Aerostar

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ