Necazurile se tin lant de Sport Club Bacau. Fara victorie de patru etape in campionat, fara salarii (finantatorul Postolache a anuntat ca nu va mai plati decât prime de joc), fara antrenor si o parte din jucatori (Penoff, Dediu si Dobârceanu au parasit echipa din cauza situatiei financiare precare), divizionara C bacauana a mai primit o lovitura.

De data aceasta, una foarte grea. Chiar de la concitadina Aerostar! “Aviatorii” solicita Sport Clubului achitarea sumei de 200.000 euro, invocând o clauza stipulata in contractele de transfer ale lui Razvan Adascalitei si Lucian Dumitriu.

Veniti de la Aerostar in perioade diferite (Adascalitei in 2010, iar Dumitriu in 2012), cei doi au parasit Sport Clubul la unison, vara trecuta. Adascalitei a luat drumul Brailei, in timp ce Dumitriu s-a alaturat lui Cristi Popovici, la Foresta Suceava.

In ambele situatii, jucatorii au plecat liber de contract, primind dezlegarea din partea Sport Clubului dupa ce au fost de acord sa renunte la restantele financiare datorate de gruparea prezidata la acea vreme de Cristi Ciocoiu.

Desi nu a luat niciun bani pe cei doi mijlocasi, Sport Club este, insa, bun de plata fata de Aerostar. Si asta pentru ca atunci când i-a cedat catre SC Bacau, conducerea Aerostarului a stipulat o clauza speciala in privinta celor doi.

Conform respectivei prevederi contractuale, Sport Club se obliga sa achite catre Aerostar suma de 100.000 de euro pentru fiecare jucator in parte in momentul in care acestia ar fi plecat la o alta echipa.

Pentru a evita surprize neplacute, conducerea Aerostarului a insistat ca aceasta clauza sa se activeze indiferent de destinatia jucatorilor si, mai ales, indiferent de suma incasata de Sport Club pentru cedarea lor.

Concret, dispozitia contractuala era valabila chiar si in cazul in care Adascalitei si Dumitriu ar fi fost cedati gratis de SC Bacau, cum de altfel s-a si intâmplat.

“Nu ne intereseaza faptul ca jucatorii au plecat liberi de la Sport Club. Noi vrem banii care ni se cuvin prin contract. I-am instiintat deja pe cei de la Sport Club”, a fost pozitia conducerii Aerostarului.

Cazul va fi analizat de instantele FRF si, având in vedere importanta sumelor, ar putea grabi sfârsitul Sport Clubului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. Este foarte normal ca Aerostarul sa-si ceara banii. Bravo lor, au fost destepti chiar daca la situatia in care se afla ASC Bacau ma cam indoiesc ca vor vedea vreun cent… Ceea ce mi se pare si mai interesant este ca asa cum scrie in articol acele contracte de transfer s-au incheiat in 2010 si 2012 adica atunci cind la butoane se aflau Stavarake si Goian. Facem noi ce facem si iata ca tot la Romika ne intoarcem. Bine a zis cine a zis ca asta a fost groparul Bacaului… si nu doar dpv al fotbalului

  2. SC Bacau cel vechi, in acea formula, a capitulat, datorita nefinantarii de catre Primarie (in cadrul unui contract cu Primaria IN CURS, oricine ar fi fost anteriorii sau urmatorii, trebuiau sa continue contractul pana la sfarsitul lui 2016). Echipa practic s-a desfiintat, a renuntat la inscrierea in liga 2, a retrogradat in liga 3, numai ca Gauss a preluat (?) locul SC-ului, datoriile SC-ului, obligatiile contractuale, nu am de unde sa stiu asta, dar nici formularea prin care a preluat… Apoi, jucatorii NU AU FOST TRANSFERATI de club, AU PLECAT EI “de buna voie” (de fapt, de nevoie). Jucatorii, ori ar fi trebuit sa se intoarca la Aerostar, ori, plecand liberi de contract, CONSTRANSI de stuatie, nu cedati de club PRIN TRANSFER, jucatorii sa fie scutiti de clauza care nu cade pe situatia reala creata, NEINCLUSA IN CONTRACT in acesta forma amintita. Ca o formula suplimentara, necontractuala, AMIABILA, SC-ul ar putea da Aerostarului alti doi jucatori frumosi. Altfel, se pot judeca echipele mult si bine, se pierde timp, se pierd bani, energie. Chiar nu avem de unde sa stim cum a preluat Gauss-ul; pot fi niste amanunte care rezolva sau incurca…

  3. Gaussul nu a preluat locul Sport Clubului, iar Sport Club nu s-a desfiintat. Doctorul Postolache a preluat echipa Sport Club (cu tot cu active si pasive), transferind la Sport Club jucatorii pe care ii avea la Gauss. De ce a facut aceasta miscare, nu a inteles nimeni, dar asta este adevarul. In acest moment, Postolache este in acte proprietarul clubului, asumindu-si prin urmare toate obligatiile financiare (contracte, prime, datorii, organizari de jocuri, deplasari si orice alta cheltuiala). In aceste conditii, contractele si clauzele contractuale mostenite de la vechea conducere au ramas. Daca in contractul de transfer al lui Adascalitei de la Aerostar la Sport Club exista acea clauza, doctorul va trebui sa scoata banii. Din cite am citit cazul a ajuns la Federatie iar asta inseamna ca se va lasa pina la urma cu neprogramarea Sport Clubului si intr-un final cu retragerea din campionat. Nu are importanta ca jucatorii Adascalitei si Dumitriu nu s-au transferat si au plecat gratis. Scrie clar ca si daca plecau gratis Sport Club trebuia sa dea cite o suta de mii de euroi cit era clauza. Eu cred ca Sport Club se retrage din campionat cerl tirziu in iarna. E pacat ca Bacaul mai pierde o echipa dar asa se intimpla cind se fac lucruri fara cap

  4. De vină este și persoana (importantă) ce l-a îmbârligat pe doctor să preia ASC Bacău fără să-l informeze corect despre starea de fapt a clubului. Acte, bani, datorii. L-a informat numai sub o formă de spoială !
    O să ziceți că de vină este și doctorul. Persoana ”importantă”, cu implicații în fotbalul băcăuan, l-a ”aburit” pe doctor deoarece avea numai de câștigat. Omu” nu are scrupule.

LĂSAȚI UN MESAJ