16 iulie 2024
EconomieAerostar Bacău înregistrează un profit de peste 93 de milioane de lei...

Aerostar Bacău înregistrează un profit de peste 93 de milioane de lei în 2023

Aerostar Bacău, una dintre cele mai importante companii din domeniul aeronautic și de apărare din România, a anunțat că a încheiat anul financiar 2023 cu un profit net de 93,028 milioane de lei, înregistrând o creștere notabilă de 3,05% în comparație cu rezultatele din anul anterior. Aceste date au fost transmise vineri la Bursa de Valori București.

Cifra de afaceri a Aerostar a înregistrat, de asemenea, o creștere semnificativă, ajungând la 506,294 milioane de lei, ceea ce reprezintă o creștere de 8,4% față de anul 2022. Performanța companiei a fost susținută în mod semnificativ de vânzările la export, care au totalizat 410,908 milioane de lei, înregistrând o creștere impresionantă de 27%.De asemenea, Aerostar a evidențiat o gestionare eficientă a resurselor prin cheltuieli pentru investiții în valoare de 19,329 milioane de lei, în scădere față de 26,606 milioane de lei înregistrate în anul precedent. Este de remarcat că aceste investiții au fost finanțate integral din surse proprii, consolidând astfel stabilitatea financiară a companiei.

Aerostar, fondată în 1953, este o entitate industrială puternică, cu peste 1.850 de angajați și facilități de producție moderne, întinse pe o suprafață de peste 45 de hectare. Specializată în fabricarea de produse de aviație, repararea și modernizarea aeronavelor, precum și în integrarea sistemelor aero și terestre cu aplicații civile și în domeniul apărării și securității, compania continuă să fie un pilon important în industria aerospațială din România.

Din anul 2000, Aerostar este o societate cu capital privat integral, cu acțiunile tranzacționate la Bursa de Valori București începând din 1998. Performanța financiară solidă și angajamentul pentru excelență plasează Aerostar printre liderii de piață în domeniul său de activitate.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri