Compania Aerostar, din Bacau, a marcat, la sfârsitul saptamânii trecute, implinirea a 20 de ani de la zborul inaugural in programul de modernizarea a avioanelor MiG 21 LanceR, program aplicat de Ministerul Apararii Nationale prin parteneriatul dintre Aerostar si compania izraeliana Elbyt Systems.

“Prin definirea specificațiilor și conceptul de design și implementare în parteneriat dintre Aerostar, Ministerul Apararii Nationale si Elbit Company – a declarat presedintele Aerostar, Grigore Filip, citat de Agerpres -, acest program este cel mai larg și cel mai avansat in modernizarea unei aeronave in Europa de Est, prin care sistemul de navigare dotarea cu armament au devenit compatibile cu cele de la nivelul țărilor occidentale “.

Grigore Filip sustine ca MiG-21 LanceR este încă modern după 20 de ani, funcționa, a continuat sa participe cu succes în misiuni internaționale.

PUBLICITATE

Compania Aerostar a modernizat 110 aeronave MiG-21 LanceR si care sunt inca utilizate de Forțele Aeriene Române. De asemenea, versiuni mai recente au fost produse si pentru alte țări. Avionul de lupta MiG-21 a fost, la Aerostar, in toate versiunile. Au fost reparate peste 3.500 de astfel de avioane, au fost efectuate lucrari pentru prelungirea resursei de zbor, modernizari si noi pachete de avionica, pentru reparatia tuturor sistemelor si agregatelor si pentru testarea pe bancuri de proba specializate. De asemenea, au fost effectuate lucrari de imbunatatire a tehnologiei de reparatie, inspectii si controale nedistructive si implementarea de metode moderne de inspectie, au fost produse piese din cauciuc, cablaje si piese de schimb si s-a asigurat suport logistic integrat pe toata durata de viata a produsului.

Tot in Bacau, Baza Aeriana 95 a fost centrul de formare pentru peste 500 de piloți tineri pentru avionul “Fishbed” (numele de cod NATO pentru avionul sovietic Mikoian-Gurevici MiG-21), intre care si primele două femei din România autorizate sa piloteze aeronave militare supersonice.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ