– proprietarii caselor de pe strada Aeroportului sunt revoltati de faptul ca o firma de constructii le-a stricat drumul – oamenii spun ca fara cizme de cauciuc nu pot iesi din casa, iar din cauza drumului impracticabil, nu poate ajunge ambulanta in zona

Cum mergi spre Aeroportul International „George Enescu”, in loc sa treci calea ferata, faci dreapta pe un drum de pamânt. El a fost pietruit cândva de proprietarii care si-au facut case in zona, insa, de ceva vreme, drumul a fost rascolit de o firma de constructii care introduce sub pamânt tevi de canalizare. Mai multi proprietari sunt pe cale sa porneasca o rascoala impotriva firmei de constructii care le-a arat drumul fara sa ceara acordul nimanui. Mai mult, unii bacauani din zona spun ca lucrarea de canalizare nu se justifica la ei pe strada, pentru ca tevile de scurgere sunt montate mai sus decât sunt pozitionate casele, iar pâna la ei, nu a vazut nimeni o canalizare care sa functioneze in panta.

„Casa mea e mai la vale si eu nu vad cum ma pot lega eu vreodata la aceasta canalizare. Toti avem fose septice si ne era foarte bine pâna sa vina aceasta firma sa ne rascoleasca strada si sa ne dea viata peste cap. Teava a fost trasa pe sub sine, de la casele aflate dincolo de calea ferata si nu-i vad utilitatea la noi. I-am intrebat cine sunt si mi-au spus ca lucreaza pentru Erbasu (n.r. Erbasu SA), de la Bucuresti”, declara Maria Costras, reclamanta.

PUBLICITATE

„Eu nu pot sa ies din casa fara cizme de cauciuc! Cum a plouat zilele acestea este jale! Abia când i-am amenintat pe constructori ca aduc presa la fata locului, atunci au adus o masina de piatra si au imprastiat-o intr-un capat.”
Maria Costras, reclamanta

Pentru a putea ajunge cu nepotica la scoala, Maria Costras este nevoita sa treaca prin curtea unei vecine, pentru a ajunge in strada Aviatorilor. Zilele trecute, fiica doamnei a ramas impotmolita in noroi. Desi avea cizme de cauciuc, piciorul i s-a afundat aproximativ 70 de centimetri in pamântul afânat, netasat. Oamenii vor sa le fie refacut drumul si cer mai apoi asfaltarea lui. In plus, ei reclama lipsa iluminatului stradal.

Compania de Apa introduce, in acest an, in cadrul unui proiect european canalizare pe mai multe strazi din municipiu, in cartierele Serbanesti, CFR, Narcisa, Gheraiesti, Izvoare. Pe lista strazilor pe care se introduce canalizare se afla si Aeroportului. Potrivit reprezentantilor Primariei Bacau, desi va avea canalizare, aceasta strada nu va beneficia de alte investitii in acest an, nici retea de iluminat si nici asfaltare.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

 1. Pt acesti oameni de pe strada Aeroportului ar trebui ca lumea sa stea in loc dupa dorintele lor. Aeroportul sa fie desfiintat si avioanele sa nu mai zboare pt ca si-au facut casa unde nu trebuia.
  Ca sa faci o retea de canalizare impune un proiect ce este avizat de specialisti. Pt ei ar trebui facuta o canalizarea aeriana ca sa nu le fie afecteze strada de sapaturi.
  In privinta directiei de curgere a canalizarii si a pantei stabilite de proiectant cei care au fost intervievati nu au habar despre asemenea lucrari nici nu cunosc adancimea la care va fi amplasata conducta principala. Daca se venea cu cazuri exemple concrete din proiectul de executie se putea discuta. In plus 95 % din case au o cadere gravitationala iar pt cei 5% in proiect se va pune un SPAU. Asa sunt simple pareri ca sa nu le spun un fel de Gica Contra la ce se face.

 2. Bravo, d-le inginer, dar d-voastra de unde stiti toate acestea? Daca sunteti implicat in asta mergeti si explicati oamenilor, sight vor intelege.

 3. Domnule inginer, nu-mi dau seama de ce apelati la acest sarcasm josnic, foarte penibil pentru un om cu studiile dumneavoastra, dar cert este ca niciun locatar de pe strada Aeroportului nu a fost chestionat cu privire utilitatea acestei canalizari, mai mult decat atat ne dam seama inca o data, noi cei de pe strada Aeroportului ca locuim in Romania, datorita faptului ca se platesc impozite de oras iar conditiile sunt mai ceva ca in mediul rural. Va invit sa mergeti, domnule inginer, la Saucesti sa vedeti strazile laturalnice ca au asfalt. Mai mult decat atat, calitatea lucrarilor si profesionalismul echipei care a lucrat lasa de dorit dovada afirmatiei mele stand santurile, veritabile transee, care au ramas in urma. Cu respect, un locatar!

  • Doreati sa fiti intrebat de primarie daca lucrarea este necesara sau doreati sa va consulte pt a da directive de proiectare si executie? Normativele de proiectare nu pot fi schimbate.
   Primarul din Saucesti a fost un om care a dorit sa faca ceva la capitolul canalizare. La Bacau CRAB al carui actionar important este primaria Bacau abia carpeste conductele de apa potabila. Banii au fost directionati de primarie catre conductele de termoficare pt unele ambitii sau pierduti pt nefinalizarea unor proiecte . Banii din buget nu sunt tocmai alocati pe proiecte de prioritati, si necesitati (vezi groapa de la Sala polivalenta). UE a dat bani pt extinderi de retele de apa si canalizare in localitati dar Romania cauta sa se imprumute pt a veni cu cota sa de finantare. Prima etapa s-a terminat in 20016, urmeaza faza a doua pana in 2020.Mingea este in terenul nostru. Trebuie un primar cu experienta practica si viziune pt ca Bacaul sa aiba ce va doriti adica conditii civilizate. O vb spune ca “omul sfinteste locul”

 4. E posibil in Romania…….asa zisi oameni cu pregatire superioara, se impiedica in neputinta si orgoliu(putin” superior”!), si ce facem noi ? Ii credem pe dansi…..ca de” , dar un sut bine dat in partea din spate a “pregatitilor” astora nu ar fi mai educativ si benefic sanatatii lor mintale?

LĂSAȚI UN MESAJ