Traficul de pasageri a crescut cu 16,38% anul trecut pe Aeroportul Bacau

Cresterea traficului de pasageri pe Aeroportul International „George Enescu”, din Bacau, a fost anul trecut la mai putin de jumatate din cea de pe Aeroportul International din Iasi, dar peste media la nivel national.

In 2015, fata de anul precedent, pe aeroportul din Bacau au tranzitat cu 16,38% mai multi pasageri, comparativ cu numai 13% pe toate cele 17 aeroporturi din tara, dar in Moldova cea mai mare crestere o are Aeroportul din Iasi, cu 39,75%, in conditiile in care aeroportul din Suceava a fost in modernizare, redeschis in 2014 cu numai 219 pasageri si cu numai 2.359 in anul 2015.

Cresterea traficului pe aeroportul din Bacau a fost cea mai mica intre cele de pe toate aeroporturile citate de Asociatia Aeroporturilor din România, inclusiv cele din Satu Mare, Sibiu si Tuzla. Totusi, anul trecut a adus in Bacau un spor de opt ori mai mare fata de anul precedent, in anul 2014 cresterea traficului de pasageri fata de 2013 fiind, pe Aeroportul George Enescu, de numai 2%.

Cel mai tranzitat aeroport al României este Otopeni, urmat de aeroporturile din Cluj-Napoca, din Timisoara si din Iasi.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ