Sedintele Consiliului Local Bacau au inceput sa aiba un tot mai pronuntat iz de campanie electorala, iar cei ce urmeaza sa candideze la anul, la alegerile locale, din partea unor partide sau ca independenti incep sa fie tot mai vocali si vizibili.

Daca altadata sedintele durau un sfert de ora, rastimp in care se votau pe banda rulanta ordini de zi stufoase, acum consilierii sunt mult mai atenti la formularile proiectelor de hotarâri si se contreaza in idei care merg pâna spre populism.

Taberele sunt insa destul de clare. Pe de o parte, se afla majoritatea liberala, de care stau strâns lipiti in unanimitatea de vot cei doi consilieri de la PSD.

De cealalta parte se afla vocalii consilieri de la UNPR, condusi de Cristi Manolache, care au cele mai multe interventii si opinii impotriva unor decizii propuse de Primarie spre aprobarea Consiliului Local.

Un astfel de episod s-a consumat in cadrul sedintei de luni a legislativului local, când a venit vorba despre raportul primarului privind starea economica, sociala si de mediu a municipiului Bacau. Dezbateri au iscat proiectele incepute si nefinalizate, asa cum este cazul Spitalului Municipal.

Cristi Manolache a solicitat din nou, asa cum a facut constant in ultimele sedinte, sa fie informat cu privire la stadiul exact al lucrarilor si sa i se permita sa viziteze santierul aflat acum in conservare.

„Acest obiectiv a inceput in 2007 si de atunci s-au dat numeroase termene de finalizare a lucrarilor. As vrea sa stiu când anume bacauanii pot merge sa faca analize gratuite acolo, cu acele tichete pe care le-ati distribuit populatiei. In plus, doresc un raport lunar privind stadiul diverselor proiecte incepute in Bacau”, a spus Manolache.

Raspunsul a venit din partea viceprimarului Vasile Tescaru: „Ma intrebati mereu acest lucru si mereu v-am raspuns. Observ ca incercati sa aduceti in Consiliul Local tonul electoral. Insa anul acesta se munceste. Campanie electorala este abia la anul”, a spus Tescaru.

El a precizat totusi ca, dupa falimentul constructorului initial, se cauta altul, printr-o licitatie ce va fi organizata intr-o luna. A mai spus ca banii exista, dar nu a precizat si un termen de finalizare.

In cadrul sedintei de luni a Consiliului Local s-au mai aprobat alte circa 20 de proiecte, unele dupa dezbateri apasate, printre care asocierea municipiului cu diverse organizatii in diverse proiecte culturale si sociale, alocarea de sume pentru avocatii ce apara Primaria in procesele pe care le are, alocarea de ajutoare de urgenta pentru trei persoane care au nevoie de bani pentru a-si rezolva probleme grave de sanatate sau aprobarea planului de detaliu pentru ridicarea unui bloc de birouri si locuinte in spatele fostului complex comercial Tic-Tac.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Sa inteleg ca BLATUL Benea – Stavarache continua ? Vrem un primar ca Manolache ? Domnul Ponta o fi stiind ce este la Bacau ? Sunt intrebari firesti cred…

LĂSAȚI UN MESAJ