Cazul este anchetat de procurorii de la Parchetul de pe lânga Tribunalul Bacau

– aceasta a chemat o ambulanta, spunând ca baietelul nu mai respira dupa ce s-a inecat cu lapte – la autopsie, medicii au constatat ca avea mai multe leziuni la nivelul capului si ca moartea a fost violenta

Fata, in vârsta de 17 ani, din comuna Hemeius, a devenit mama in urma cu o luna, iar zilele trecute a sunat la Salvare si a solicitat un echipaj pentru ca bebelusul nu mai respira. Medicii au mers la fata locului, insa, nu au mai putut face nimic pentru a-l salva si s-a dispus transportarea cadavrului la morga pentru efectuarea necropsiei si stabilirea cauzelor exacte ale decesului. In timpul autopsiei, medicii legisti au constatat ca micutul prezinta mai multe leziuni severe la nivelul craniului si au ajuns la concluzia ca moartea a fost una violenta.

„S-au gasit multiple infiltratii la nivelul pielii capului, cu multiple fracturi, hematoame masive cerebrale plus dilacerarea ambilor lobi. Sunt urme de lovire cel putin in trei locuri si este exclusa varianta unui accident”.
dr. Marcel Badara, medic legist in cadrul Serviciului de Medicina Legala Bacau

PUBLICITATE

Procurorii au deschis o ancheta

Cazul a ajuns si in atentia anchetatorilor care au adus-o pe mama la audieri, insa, aceasta a negat faptul ca i-ar fi facut vreun rau copilului. Ea a motivat ca l-a lovit din greseala. Minora locuieste in comuna Hemeius, impreuna cu tatal vitreg, un cetatean german, caruia ii poarta si numele, mama ei fiind plecata in Germania.

Si ea a fost in strainatate mai multi ani, dar a venit in tara, unde a dat nastere acestui copil si se ocupa singura de cresterea sa, pentru ca tatal nu l-a recunoscut. Fata nu mai merge la scoala si se pare ca a facut câtiva ani de studiu in Germania. Ea ramâne sub supravegherea anchetatorilor pâna la finalizarea cercetarilor.

„Noi facem cercetari pentru violenta in familie raportat la infractiunea de omor si s-a dispus controlul judiciar fata de mama. Ea spune ca l-a lovit accidental, insa, urmeaza sa se stabileasca pe cale de ancheta imprejurarile exacte in care a murit copilul”.
procuror Cristinel Ciocânta, Parchetul de pe lânga Tribunalul Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ