Adolescent beat, prins conducând o mașină

Un adolescent de 16 ani, cu o alcoolemie foarte mare, a fost prins de polițiști conducând un autoturism.

La data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei ora 14.00, polițiștii din Filipeni au depistat în flagrant un adolescent de 16 ani, din localitate, care conducea un autoturism pe DJ 241B fără permis de conducere.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De la adolescent au fost prlevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din verificările polițiștilor a rezultat că autoturismul i-a fost încredinţat spre conducere de către pasagerul de 81 de ani, care era proprietarul autovehiculului.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul pentru conducere pe drumurile publice unei persoane fără permis de conducere.

Atenție! Noul Cod Penal al României prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, pentru încredinţarea unui vehicul pentru conducere pe drumurile publice unei persoane fără permis de conducere.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ