Justitia a devenit tot mai atractiva pentru tinerii care au urmat studii in Drept. In aceasta perioada se verifica dosarele celor care s-au inscris la concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii (INM), care se incheie la inceputul lunii octombrie 2013.

Pentru cele 200 de locuri de auditori de justitie, scoase la concurs, s-au inscris 3.874 de candidati, adica 19 candidati pe un loc. Si la Concursul de admitere in magistratura s-au inscris, pe cele 70 de posturi de judecator, 1.257 de candidati, adica 18 concurenti pe loc.

In judetul Bacau, a fost scos la concurs un singur post de judecator la Judecatoria Bacau. Lista candidatilor declarati eligibili pentru a participa la cele doua concursuri va fi facuta publica in data de 9 august.

PUBLICITATE

Pentru cei care isi incearca norocul la INM, cele 200 de posturi sunt impartite in mod egal pentru procurori si judecatori. Dupa primul an de studii, cursantii trebuie sa aleaga ce specializare vor urma in al doilea an, dar va conta destul de mult si media pe care o vor avea. Inscrierile s-au facut la parchetele si tribunalele din tara, in functie de domiciliul fiecaruia.

Conditii de participare si probe de concurs

Conditiile de participare la acest concurs nu sunt foarte drastice. Candidatul trebuie sa aiba cetatenia româna, domiciliul in România si capacitate deplina de exercitiu, sa fie licentiat in Drept, sa cunoasca limba româna si sa nu aiba antecedente penale sau cazier fiscal.

Examinarea se va face in doua etapa. Prima etapa, care este si eliminatorie, consta in sustinerea a doua teste grila, a câte 100 de intrebari. Primul este pentru verificarea cunostintelor juridice, iar al doilea pentru verificarea rationamentului logic. Cine trece de prima etapa merge mai departe la sustinerea interviului. Sunt declarati admisi la aceasta proba candidatii care obtin cel putin nota 7.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ