Mihaela Bostan, in vârsta de 52 de ani, a fost una dintre victimele accidentului rutier petrecut in dimineata zilei de 30 noiembrie 2015, pe Calea Republicii, din municipiul Bacau, când soferul unui microbuz al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bacau a virat stânga sa intre in statia Peco, fara sa acorde prioritate unui autobuz, si au intrat in coliziune.

Ea era asistent social la DGASPC Bacau si insotea doi frati institutionalizati, care ar fi trebuit sa ajunga in comuna Livezi la inmormântarea mamei lor.

Imediat dupa impactul violent, Mihaela Bostan a fost transportata la Spitalul Judetean Bacau, dar dupa circa trei ore a murit. Familia vrea sa afle ce s-a intâmplat cu ea in aceste ore, cât a stat in unitatea medicala, si daca s-a facut totul pentru a fi salvata. Investigatiile au aratat ca avea hemopneumotorax bilateral, fracturi costale multiple, soc hemoragic si traumatic.

PUBLICITATE

„Au tinut-o doua ore in Urgente, când ea trebuia operata imediat, pentru a-i opri hemoragia. Avem la dosar marturia unuia dintre soferii implicati care a vazut-o stând pur si simplu la urgente si primind consiliere psihologica, in loc de tratament medical corespunzator.

Informatiile furnizate atunci tatalui meu au fost ca este in afara oricarui pericol, ceea ce ne face sa credem ca nu au constientizat gravitatea problemei si nu au efectuat investigatii mai amanuntite, tocmai datorita faptului ca a fost constienta mare parte din timp.

Nu intelegem de ce in fisa scrie ca a fost intubata de urgenta, de cum a sosit, când noi putem vedea pe camere ca nu este intubata si mai mult decât atât sunt persoane care au vorbit cu ea. De aceea, avem toate suspiciunile ca nu s-a intervenit corect. Noi nu vrem sa facem rau nimanui. Vrem doar sa aflam adevarul si sa atragem atentia asupra a ceea ce se intâmpla si poate sa prevenim astfel de situatii”, a declarat Andrei Bostan, fiul victimei.

In replica, oficialii de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Bacau spun ca pacientei i s-au facut toate investigatiile necesare.

„Pacienta s-a prezentat in UPU la ora 9.37. La 9.38 a fost preluata pentru consultatie, conform datelor din calculator, la ora 10.00 i s-a efectuat examen neurochirurgical, iar medicul neurochirurg a indicat si alte investigatii printre care radiografie, ecografie si computer tomograf.

A intrat la computer tomograf la ora 10.35, asa cum arata datele din calculator, la ora 10.59 s-a decis internarea pe sectia de Chirurgie si a fost dusa direct in sala de operatie. Din pacate, in ciuda eforturilor medicilor, la ora 12.46 s-a constatat decesul.

Pacienta nu a fost nicio clipa neglijata si a fost transportata la diferite investigatii, fiind respectate toate procedurile si codurile medicale in vigoare”, a declarat Mirela Romanet, purtator de cuvânt la SJU Bacau.

Familia a facut o plângere si la organele de cercetare penala si spera ca anchetatorii sa faca lumina in acest caz.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

  1. I-a scos Tolontan din minţi pe toţi. Bine că până acum nu i-a păsat nimănui de sistemul medical, 25 de ani, de distrugerea lui, după principiul “N-o să mi se-ntâmple tocmai mie!” şi când o păţesc se dau toţi loviţi în aripă…

  2. Nu e prima persoana implicata in accident , care moare din nepasarea medicilor.Se putea face o punctie sa vada daca e hemoragie interna si se intervenea urgent.Repet, nu e primul caz.Nu au invatat nimic.

  3. Dacă ești asa deștept de ce nu te duci la medicină?
    Ce le știți voi pe toate, de parca ați avut acces la fisa medicală a pacientei. Papagali…….atâta știți…sa repetați ceea ce spun alții..șpagă, ciubuc, indiferență….

  4. o ora jumate sa-i faca ecograf, radiografie si computer tomograf. parca asa zicea purtatoarea. iar astea sunt date care se inregistreaza in calculatoarele la care se fac investigatiile nu mai bateti campii. din ce stiu eu de la o vecina care lucreaza chiar la sala de operatie, femeia avea plamanii sparti in mai multe locuri. era condamnata la moarte inca de cand au adus-o la spital. nici Dumnezeu n-ar fi putut s-o salveze, ca doar nu se asteapta nimeni sa se carpeasca plamanii ca si cauciucurile de la rotile masinilor, ori sa se faca vreun transplant de plamani instantaneu.

  5. Am avut ghinionul sa ajung acolo si norocul sa scap. UPU Bacau este un dezastru, trebuie personalul trimis la scoala de OMENIE, sa invete sa se poarte ca niste oameni caci se cred Dumnezei…

  6. Spitalul Judetean este plin de personal medical care nu stie sa vorbeasca politicos cu pacientii; dar asta nu e o problema doar la spitale ci la mai toate institutiile statului; nu stim sa comunicam, nu avem maniere, nu avem rabdare, suntem cu nasul pe sus, prosti si fara bun simt.

  7. Muncesc de 9ani spania am avut probleme de sanatate foarte mari dar comportamentu si ingrijirea fata de pacient ese foarte comunicativa daca estii grav bolnav te ea primu daca durerea e suportabila iti pune imediat calmant si urmezi in tomograf radiografie analize singe urina si fara spaga merge aici cind totul este ok multi mefici mau imbatisat cu zimbete La noi ca la nimenii spaga multa si lipsade nerespect

LĂSAȚI UN MESAJ