Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau organizeaza sâmbata, 24 ianuarie 2015, ora 12.00, în sala de lectura a Bibliotecii Central Universitare „Vasile Alecsandri” (corp C, intrarea de lânga parc), DIALOGURI ACADEMICE, manifestare care îsi propune sa readuca în discutie personalitatea lui Vasile Alecsandri si modul cum se raporteaza la ea, astazi, comunitatea academica, dar si bacauanii.

Sunt invitati scriitori, oameni de cultura, reprezentanti ai institutiilor locale, profesori, studenti si elevi. Manifestarea va cuprinde o dezbatere vizând actualitatea scriitorului si a diplomatului Alecsandri si lansarea unei carti aparuta în cadrul proiectului „Branduri culturale bacauane – Vasile Alecsandri”, finantat de Consiliul Local Bacau.

În cadrul dezbaterii „Inactualitatea lui Vasile Alecsandri?” vor exprima puncte de vedere criticul literar Constantin Calin, istoricul Anton Cosa, jurnalistul Radu Stefan, profesorul universitar Gabriel Lazar (presedintele Senatului Universitatii) si profesorul universitar Radu Ababei (viceprimar al municipiului Bacau).

PUBLICITATE

Despre volumul Mon cher Basile. Eseu despre identitarul lui Vasile Alecsandri, de Adrian Jicu, va vorbi criticul literar Vasile Spiridon, de la Facultatea de Litere. Moderatorul întâlnirii va fi Adrian Jicu.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ