17 mai 2024
ActualitateActivități preventive pentru locuințe în siguranță de sărbători

Activități preventive pentru locuințe în siguranță de sărbători

Polițiștii băcăuani au desfășurat în această săptămână activități informativ-preventive pe tema furturilor din locuințe, cu scopul reducerii riscului de victimizare a cetățenilor în perioada sărbătorilor de iarnă. 

Astfel, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități preventive în municipiului Bacău, pentru informarea cetățenilor și conștientizarea de către publicul țintă a pericolelor existente în directă legătură cu furturile din locuință, în cadrul campaniei naționale „Sărbători în siguranță!”.

Cetățenii au primit sfaturi pentru adoptarea unui comportament preventiv și pliante cu informații utile referitoare la prevenirea furturilor din locuințe.



Polițiștii i-au avertizat pe cetățeni cu privire la metodele prin care infractorii ar putea acționa, subliniind importanța securizării ușilor și ferestrelor, precum și a manifestării unei atitudini prudente în relaționarea cu persoanele străine care se prezintă la ușă, cu diferite pretexte. De asemenea, băcăuanii au fost sfătuiți să utilizeze cu grijă rețelele de socializare, evitând să facă publice imagini cu bunurile pe care le dețin sau deplasările lor din această perioadă.

              Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au adus în atenția cetățenilor și prevederile legale privind utilizarea articolelor pirotehnice, pentru informarea asupra riscurilor la care se expun atât din punct de vedere legal, cât și medical.

Conform normelor legislative în vigoare, se interzice deținerea, utilizarea și vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 și 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1, T2) și a altor articole din categora P2, acestea fiind destinate utilizării exclusive de către pirotehnicieni.

Polițiștii reamintesc cetățenilor că folosirea emițătoarelor de sunet (petarde) este premisă exclusiv în scop tehnic, pentru îndepărtarea animalelor sălbatice sau sperierea celor agresive, majoritatea accidentelor înregistrate fiind cauzate de folosirea lor în scop de divertisment. Utilizarea necorespunzătoare poate fi sancționată cu amendă între 500 și 1500 de lei, conform Legii 61/1991. Totodată, comercializarea acestora către minori constituie infracțiune.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri