Colegiul Național Vasile Alecsandri

În aceste zile, Colegiul Național Vasile Alecsandri desfășoară mai multe activități, întâlniri, prelegeri, seminarii, care fac parte din calendarul Programul „Săptămâna altfel”.

În aceste proiecte sunt implicați toți elevii colegiului, dar este respectat calendarul de desfășurare a acestor activități extracurriculare de anul trecut, când unitatea de învățământ a împlinit 95 de ani de la înființare, urmare a faptului că și profesorii, și elevii, dar și părinții și-au dorit acest lucru.

Astfel, s-a decis în unanimitate care sunt activitățile propice pentru această „Săptămână altfel”, iar mobilizarea a fost exemplară.

Sunt programate vizite tematice la Observatorul Astronomic, Muzeul de Științe ale Naturii, Universitatea „Vasile Alecsandri”, în Parcul Dendrologic, la Biblioteca Județeană, la Baza Aeriană sau la Aeroport, pe Lacul II Bacău, dar și la diferite societăți din municipiu, unde elevii pot primi informații utile pentru orientarea în carieră.

Drumeții la Ghimeș – Făget și la Slănic Moldova

Totodată, în sălile de curs din colegiu sunt organizate activități împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență, în cadrul cărora elevii învață cum trebuie să reacționeze în caz de incendii, cu specialiștii de la Centrul Antidrog, pentru prevenirea consumului de alcool, tutun și droguri, cu voluntarii de la Crucea Roșie, cu ofițerii de la Inspectoratul Județean de Poliție, dar și activități tematice, educative și de dezvoltare a aptitudinilor.

Și pentru că nu se fac cursuri, unele clase chiar au programat în această săptămână inclusiv drumeții pe diferite proiecte, la Ghimeș – Făget, dar și la Slănic Moldova, pentru stabilirea unor parteneriate în vederea derulării unor activități comune și anul viitor, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Calin Boamba

„Toate aceste activități sunt foarte importante pentru elevii noștri. Educarea tinerilor în ziua de astăzi nu se mai face exclusiv prin materia predată la clasă, ci și prin aceste programe. Societatea este în permanentă schimbare, iar școala trebuie să ofere tot felul de oportunități prin care copilul capătă abilități de viață pe mai multe laturi ale personalității sale. Adică, trebuie să le oferim elevilor șansa de a dezvolta o personalitate multiplă, iar acest lucru îl facem tocmai prin astfel de activități extrașcolare de calitate.”
prof. Călin Boambă, directorul Colegiului Național Vasile AlecsandriPUBLICITATE