Ziua de 9 mai are pentru poporului român o tripla semnificatie. Pe lânga Ziua Independentei proclamata în 1877, românii sarbatoresc victoria Coalitiei Natiunilor Unite în cel de-al Doilea Razboi Mondial la 9 mai 1945, dar si Ziua Europei.

Anul acesta, la împlinirea celor sapte decenii de la sfârsitul celui mai mare razboi din istoria omenirii, elevii Scolilor Gimnaziale din Beresti-Tazlau si Turluianu, coordonati de profesorii Dumitru Viorel Georgian si Dumitru Denisa Manuela, au realizat un program artistic în care au marcat aceste evenimente.

Rolul acestei activitatii a fost prezentarea evenimentelor istorice si dezvoltarea aptitudinilor artistice pentru elevii ce au participat la acest eveniment. Activitatea face parte din proiectul regional “Unirea românilor, un vis de secole”.

PUBLICITATE

Elevii participanti au fost premiati cu diplome de catre directorii celor doua scoli, prof. Tesula Lenuta si prof. Mârza Solomon Mioara.

prof. dr. Dumitru Viorel Georgian

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ