Politistii au impartit sute de pliante cu recomandari preventive / foto: Liviu Maftei

oamenii legii le-au distribuit bacauanilor pliante cu sfaturi, pentru a nu ajunge victime ale infractorilor, dar si cu recomandari pentru pietoni si soferi

Politistii de la Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Bacau au mers joi in Piata Centrala, unde au desfasurat o activitate de prevenire a furturilor, a inselaciunilor prin metoda „Accidentul” si nu numai si a accidentelor rutiere.

„In aceasta perioada, desfasuram activitati in cadrul campaniei «Nu deveni o victima. Alege sa nu devii infractor» beneficiind de sprijinul Consiliului Judetean Bacau, la propunerea Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica. Campania are ca scop informarea cetatenilor cu privire la modalitati de prevenire a furturilor, tâlhariilor, inselaciunilor, dar si a accidentelor rutiere”, a declarat inspector principal Gabriela Ciobanu, purtator de cuvânt la IPJ Bacau.

La ora 11.00, piata era ca un furnicar iar când au vazut atâtia oameni in uniforma bacauanii s-au apropiat imediat curiosi sa afle ce se intâmpla. Le-au multumit pentru sfaturile oferite, iar unii dintre ei au marturisit ca au fost victime ale infractorilor.

„A venit unul, a dat mâna cu mine si a inceput sa-mi povesteasca despre fratele lui care a intrat in puscarie, ca are nu stiu ce necazuri si m-am trezit ca mi-a luat banii din buzunar. Eram in Serbanesti, ma duceam in târg sa cumpar ceva. M-am intors acasa, ca nu mai aveam cu ce sa fac cumparaturi. Noroc ca nu aveam o suma mare. Eu obisnuiesc sa iau la mine atât cât am nevoie. Oricum ar trebui ca legile sa fie mai aspre”, este de parere Gheorghe Ungureanu.

„Saptamâna trecuta m-a sunat un individ si a inceput sa plânga la telefon ca este la spital. I-am spus ca a gresit adresa si i-am inchis telefonul. Stiu ca sunt tot felul de persoane care suna si cer bani, ca am tot vazut la televizor, dar eu nu dau curs la asa ceva”, spunea si Valencia Blanaru. Pliante cu recomandari preventive au fost impartite si in zona trecerilor pentru pietoni de la Piata Centrala. Agentii de la Rutiera le-au explicat adultilor si copiilor care sunt riscurile traversarii neregulamentare si i-au sfatuit sa treaca strada doar pe marcajul pietonal.

Din pacate, nu toti tin cont de ceea ce spun politistii si ajung victime ale accidentelor de circulatie. Chiar zilele trecute, un batrân de 90 de ani, din municipiul Bacau, a fost accidentat mortal in timp ce traversa strada prin loc nepermis, in fata Parcului Cancicov.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ