Societatea Chimcomplex, din Borzești, a notificat Bursa de Valori că numele acționarului său majoritar a fost schimbat din A2 Impex în CRC Impex Chemicals.

Sediul acestuia rămâne tot în Ploiești, dar noul nume reflectă dorința mai veche a omului de afaceri Ștefan Vuza de crea, prin preluarea activele combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, Compania Română de Chimie (CRC).

Ștefan Vuza controlează CRC Impex Chemicals (A2 Impex) și Chimcomplex prin Grupul Serviciile Comerciale Române. Compania A2 Impex a fost înființată în anul 2002, la Ploiești, iar la Chimcomplex deține acum 87,77% din capitalul social. Anul trecut, A2 Impex a cumpărat pachetul de acțiuni de 2,5% deținute de SIF Moldova la combinatul din Borzești.

Tranzacția a fost considerată „o primă etapă din planul de dezvoltare a Chimcomplex, care vizează crearea unui campion industrial regional, Compania Română de Chimie, după achiziționarea cu succes a pachetului de active de la Oltchim”.

Tranzacția de 127 milioane de euro prin care Chimcomplex preia o parte din activele Oltchim a ajuns deja pe masa Consiliului Concurenței. Oltchim, important producător din industria chimică, a intrat în procedura de insolvență în ianuarie 2013, fiind administrată de un consorțiu de administratori judiciari.

În conformitate cu prevederile Legii concurenței, operațiunea propusă este o concentrare economică ce depășește pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenței.
Chimcomplex a raportat afaceri de 147 de milioane de lei în primul semestru, mai mari cu 27% față de aceeași perioadă a anului trecut și un profit de 17,9 milioane, aproape dublu.

Alte articole