Acționarii „Apă-Canal” Onești au invalidat transferul gratuit către primărie

0

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) societății Apă-Canal Onești, întrunită joi, 2 februarie, a invalidat transferul cu titlu gratuit a bunurilor acesteia către primăria municipiului.

Acționarii, între care SIF Moldova are statut de acționar semnificativ, au motivat că transferul operat de administratorul unic Cornel Fântână a fost făcut ilegal, fiind vorba de multe elemente ale proprietății private a societății.

De asemenea, acționarii au mai aprobat și facturarea către primărie, pentru prima oară, a apei meteorice, suma estimativă fiind de circa 23 de miliarde de lei vechi.

AGA a mai hotărât și desemnarea unui evaluator independent, membru al ANEVAR, pentru stabilirea valorii juste a bunurilor care au făcut obiectul transferului către primărie.

Cornel Fântână a rămas în continuare administrator unic, motivând eroarea transferului de care a fost acuzat prin „presiunea străzii” de la sfărșitul anului trecut, oneștenii, inclusiv autoritatea locală, cerând preluarea societății Apă Canal.

Cu detalii din hotărârile AGA și despre efectele acestor hotărâri vom reveni în edițiile următoare ale ziarului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ