16 iulie 2024
ActualitateACL cere convocarea Parlamentului pentru blocarea legii amnistiei

ACL cere convocarea Parlamentului pentru blocarea legii amnistiei

Alianta Crestin-Liberala (ACL) solicita convocarea Parlamentului vineri, la ora 12, pentru respingerea legii amnistiei si gratierii si pentru discutarea tuturor cererilor de încuviintare a urmaririi penale si arestarii preventive in cazul mai multor parlamentari.

Anuntul a fost facut ieri, de catre parlamentarii ACL de Bacau, in cadrul unei conferinte de presa, la care au participat senatorul Dragos Luchian si deputatii Viorica Marcu, Ionel Palar si Lucian Ciubotaru.“Presedintilor celor doua camere li s-a solicitat sa fie de acord sa se întruneasca birourile permanente, sa convoace de urgenta plenul, sa se dezbata legea amnistiei si gratierii si sa fie picata în Parlament. De asemenea, vineri sa fie luate în discutie toate cererile de încuviintare, atât pentru urmarire penala, cât si pentru arestare preventiva, indiferent de culoarea politica a celor vizati. Trebuie sa lasam justitia sa-si faca treaba.

Le solicitam si colegilor parlamentari de la PSD sa fie prezenti vineri la lucrarile Parlamentului, pentru a termina o data pentru totdeauna cu aceasta minciuna pe care candidatul PSD, Victor Ponta, o promoveaza, si anume ca vor ca Justitia sa fie independenta, insa ei in realitate tergiverseaza aceste lucrari”, a spus deputatul Ionel Palar.

Referitor la campania electorala, deputatul Lucian Ciubotaru a spus ca „s-au facut presiuni enorme asupra putinilor primari PNL ramasi in partid dupa ordonanta traseistilor. Iar cei mai virulenti au fost tocmai primarii plecati din PNL la PSD sau alte formatiuni. Va fi un 16 noiembrie tensionat, cu multe apeluri la 112 si plângeri penale”. De mentionat ca dupa aplicarea ordonantei traseistilor, din PNL au plecat 14 primari, iar din PDL alti 14, ceea ce a zdruncinat din temelii ACL.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri