Cristinel Bostan
Cristinel Bostan

Judecătoria Bacău l-a achitat pe fostul primar din Sascut, Cristinel Bostan, în dosarul în care acesta a fost cercetat pentru instigare la infracţiunea de conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale).

Cristinel Bostan a fost acuzat că “în calitate de primar al UAT Sascut, l-a desemnat pe inculpatul Apostol Constantin în funcţia de administrator public acordându-i prerogative de ordonator principal de credite, cunoscând ca acesta a avut relaţii contractuale de muncă cu SC Dragoliv Service SRL Sascut, societate al cărei asociat unic era soţia sa, determinându-l pe acesta să semneze înscrisuri prin care persoana juridică era avantajată patrimonial”, conform procurorilor.

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată şi Constantin Apostol pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale). Instanţa a dispus şi în cazul acestuia achitarea.

În calitate de administrator public al Primăriei Sascut, acuză procurorii, acesta ar fi avizat 12 ordonanţări de plată, în 2012 şi 2013, în favoarea fostului angajator, SC Dragoliv Service, firmă în cadrul căreia a îndeplinit până în 2008 diferite funcţii. Sentinţa poate fi contestată.

„Hotărârea este legală şi respectă practica recentă a Curţii Constituţionale, cât şi legea prin care s-a dispus dezincriminarea infracţiunii pentru care iniţial s-a dispus trimiterea în judecată.”- avocat Radu Patriche, apărătorul lui Constantin Apostol.

Cristinel Bostan mai are o condamnare definitivă într-un alt dosar, tot pentru conflict de interese, primită anul trecut, de doi ani şi şase luni închisoare cu executare.

De câteva luni, el a ieşit din închisoare, fiind eliberat condiţionat. În această cauză, Bostan a fost acuzat că ar fi semnat, în 2011, facturi şi ordine de plată pentru o revizie făcută de SC Dragoliv la un utilaj al primăriei, lucrare în valoare de 2.900 de lei.

Fostul primar mai avea la activ o altă pedeapsă de doi ani cu suspendare pentru ultraj, rămasă definitivă în 2011. Astfel, instanţa a dispus revocarea suspendării. Cristinel Bostan mai este cercetat şi în dosarul „Corupţie la E.ON Moldova”, care se judecă la Tribunal.

Alte articole