Comparativ cu luna iulie, in august numarul accidentelor petrecute in timpul serviciului este aproape similar. Ba, mai mult, numarul victimelor decedate la munca sau in intervalul orar in care s-au indreptat spre unitate ori au plecat de la aceasta la finele programului de lucru a crescut. In iulie, la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Bacau au fost inregistrate, in total, 13 comunicari de accidente,de la tot atâtia angajatori, din care unul s-a soldat cu moartea victimei.

In august au fost 12, dar doua au avut drept consecinta decesul victimei. Restul de 10 accidente au determinat incapacitatea temporara de munca a angajatilor afectati. Evident ca aceasta situatie se explica prin faptul ca la angajatorii in cauza nu au fost respectate normele de sanatate si securitate in munca (SSM). Dar, din pacate, nu numai la ei.

O dovedesc sanctiunile contraventionale aplicate de catre inspectorii SSM ai ITM Bacau si pe parcursul lunii august. Astfel, dintre cei 133 agenti economici verificati daca respecta normele amintite, 21 au fost surprinsi pe picior gresit, printre care, desigur, se regasesc si o parte dintre cei unde s-a petrecut un accident.

Toti cei 21 angajatori au fost sanctionati, in total, cu amenzi de 138.500 lei. Unii au fost amendati pentru ca nu au instruit corespunzator salariatii, cu normele SSM, ori nu s-au preocupat pentru ca acestia sa beneficieze de controlul medical periodic. Altii nu au intocmit planul de prevenire si protectie impotriva accidentelor de munca si a bolilor profesionale sau nu le-au asigurat angajatilor echipamente corespunzatoare de lucru.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ