Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Bacau a luat decizia de a securiza usile de acces in sectiile din corpul principal.

La toate intrarile s-au montat dispozitive de securitate iar personalul medical poate intra doar pe baza unei cartele magnetice. Pâna acum, doar sectiile de la etajul blocului operator, cele de Chirurgie, Neurochirurgie si ATI aveau un astfel de sistem pentru limitarea accesului vizitatorilor la orice ora.

Dupa instituirea acestor restrictii, rudele celor internati in spital vor putea intra la ei doar in timpul programului de vizita, care este de la 15.00 la 18.00. Oficialii unitatii medicale spun ca era necesara o astfel de masura pentru ca sectiile se aglomerau inutil inca de la primele ore ale diminetii.

PUBLICITATE

„In felul acesta ii obligam pe apartinatori sa respecte acest program de vizita si totodata s-a limitat si accesul boschetarilor pe sectii, care intrau fara probleme”, a declarat Mirela Romanet, purtator de cuvânt la SJU Bacau. Cei care au o urgenta si trebuie neaparat sa ajunga la o ruda bolnava ori sa discute cu medicul acesteia, trebuie sa sune la usa unde vor fi intâmpinati de o asistenta.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

 1. Ma lasi… daca dai spaga intri la orice ora vrei. Mai bine bagau un sistem sa vada la ce ora ajung medicii la munca. Ce sa te astepti de la Abatorul Judetean Bacau!?

 2. Mare domna !
  “Boschetari”in limbajul oficial al unui purtator de cuvinte.
  Ce hram poarta si de ce este nevoie de un PC dedicat la un amarat de spital? Doamna mai are si alte atributii acolo?
  Din ce am mai vazut la fiecare spital este purtator de cuvinte o asistenta sau un medic (care sigur isi face si meseria de baza acolo)

 3. Asta este prioritatea in acest moment? Care au fost costurile? Ce firma a castigat ( licitatia pentru acele aparate) si cine sunt patronii respectivei societati? Care erau celelalte oferte? Ce justificari sunt pentru aceasta investitie?

  PS – Bag de seama ca sunt prea multi bani in sistem si nu mai stim pe ce sa ii spargem. De ce nu se investeste in inbunatatirea calitatii serviciilor pe care acest spital le ofera???

  Mai cunosc eu un satuc fara apa curenta, fara drumuri, fara canalizare, fara nimic ce sa sugereze civilizatie dar in care primarul si alesii locali au investit in iluminare solara. Asta le trebuia lor, alte prioritati nu mai aveau? Alo DNA, esti pe fir?

 4. Poate ,,apartinatorii” au program de servici ce nu se incadreaza in orarul impus ,sau bolnavul are nevoie de ingrijiri mai atente (pentru care bineinteles nu este personal suficient !).Ce facem?

 5. Buna masura!
  Sa intelegem ca acum in spital hrana pacientilor este destula, buna calitativ, adecvata diagnosticelor si afectiunilor bolnavilor si nedijmuita de personalul spitalului?!
  Sa intelegem ca infirmierele si asistentele isi fac constiincios si cu omenie datoria, ca bolnavii operati sau imobilizati sunt ajutati sa se schimbe, sa isi faca toaleta, sa-si rezolve necesitatile firesti asa incat la sosirea apartinatorilor in orele permise acestia sa nu-i gaseasca intr-o stare mai de plans decat la internare?
  Ce lucruri aveti de ascuns in privinta comportarii fata de bolnavi?
  Iar mult invocatii boschetari se recunosc usor, pot fi intrebati cu ce treaba au ajuns acolo, caci exista totusi personal de paza. In acest caz, care mai este rolul agentilor de paza?
  Introduceti mai bine intervale de timp dedicate vizitei medicale si tratamentelor, in care accesul vizitatorilor sa fie restrictionat, iar in rest permiteti prezenta familiilor langa bolnavi.

 6. Bai fraye, e jale acolo.
  Am fost de curand cu un neam de-al meu cu o anumita problema (grava oricum). Nu dau detalii k nu e bine. Dar am stat de dimineata de la ora 9 pana seara aproximativ la 20:30 pentru o raza si o ecografie. Tot intrebam pe unu cand pe altu pentru k era grav si trebuia vazut de medicul specialist. Toti raspundeau ca e in operatie . Parca era acelasi CD stricat. Asa ca am plecat acasa dupa aproape 12 ore de stat acolo pe riscul nostru desigur desi am fost avertizati ca daca plecam nu ne mai primesc a doua zi. DECI PE CINE TREBUIE SA TRAGEM LA RASPUNDERE ? SINCER MORI CU ZILE PE HOLUL SPITALULUI.

LĂSAȚI UN MESAJ