Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a simplificat asimilarea facilă a informațiilor privind accesarea submăsurii 6.1 din PNDR (Instalarea tinerilor fermieri). Pe lângă Ghidul Solicitantului tehnic și detaliat, a fost conceput un material care conține, clar și concis, informațiile de bază: cuantumul fondurilor care pot fi accesate, beneficiarii eligibili, criteriile de selecție sau condițiile de accesare.

De asemenea, AFIR a publicat și o aplicație suport care ajută solicitanții să-și facă o idee clară și concretă despre dimensiunea economică a exploatației agricole pe care tinerii o preiau. Aplicația este pentru calcularea coeficienților de calcul ai producției standard (Standard Output – SO) și poate fi accesată direct la http://so.afir.info/ .

Submăsura 6.1, „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, este una din liniile de finanțare intens solicitată de fermieri.

„Marea responsabilitate, până la implementarea efectivă a proiectului este aceea de a explica pe înțelesul tuturor atât oportunitățile oferite de accesarea fondurilor europene, cât mai ales condițiile de accesare și modul efectiv în care se depune și implementează un proiect cu fonduri europene nerambursabile. Tot acest efort de comunicare este dublat de conceperea unor proceduri clare și simplu de urmărit, proceduri care se actualizează permanent pentru a oferi o accesibilitate cât mai mare la fondurile disponibile prin Program”, a declarat Andrei Seto, directorul Oficiului Bacău al AFIR.

 PUBLICITATE