A doua sesiune de inscrieri la universitati

Cele doua universitati bacauane au dat startul la noi inscrieri pentru admiterea in invatamântul superior a absolventilor de liceu, in sesiunea a doua, de toamna. Universitatea „Vasile Alecsandri” are disponibile aproximativ 1.400 de locuri pentru boboceii din anul I, pe studiile de licenta, si alte 550, la cele de master. Si la Universitatea „George Bacovia” oferta educationala este generoasa.

Pentru ca s-a finalizat si a doua sesiune de bacalaureat, pentru absolventii claselor a XII-a, ambele universitati bacauane sunt acum in focul inscrierilor de toamna. Ofertele sunt atractive, pentru a-i convinge pe tineri sa-si continue studiile si in institutiile de invatamânt superior. “Pâna in acest moment, pentru cele 56 de posturi bugetate, la studiile universitare de licenta, care au mai ramas libere din sesiunea de admitere din vara s-au inscris deja 103 candidati. La aceasta forma de invatamânt inscrierile continua pâna pe 14 septembrie. Mai sunt insa disponibile peste 1.300 de posturi la studii cu taxa. In ceea ce priveste studiile de master, locurile bugetate au fost ocupate in sesiunea din vara, iar acum se face inscrieri pe cele 550 de locuri disponibile la forma cu taxa. Si aici avem deja 36 de inscrisi”, a declarat prof.univ.dr. Catalina Ababei, prorector pentru Etica si Imagine la Universitatea “Vasile Alecsandri” Bacau.

PUBLICITATE

Media de la Bac, prioritara la departajare

Universitatea “Vasile Alecsandri” organizeaza inscrieri de admitere la cele cinci facultati ale universitatii, respectiv Facultatea de Inginerie, Facultatea de Litere, Facultatea de Stiinte ale Miscarii, Sportului si Sanatatii, Facultatea de Stiinte si Facultatea de Stiinte Economice. Inscrierea in cazul studiile de licenta se face numai pe baza de dosar, fara probe suplimentare. Media generala de admitere, calculata cu trei zecimale, este stabilita in proportii egale de 50 la suta, intre media de la bacalureat si a media generala de absolvire a anilor de liceu. Departajarea candidatilor cu medii de admitere egale se face in functie de media de la Bacalaureat (care are prioritate) si apoi dupa media din ultimul an de liceu.

Cerere mai mica decât oferta

De cealalta parte, si Universitatea “George Bacovia” ofera studii de licenta de Drept , Administratie Publica, Economia Comertului, Turismului si Serviciilor, Contabilitate si Informatica de Gestiune, Finante si Banci, Management, Marketing si Asistenta Sociala. “Oferta educationala a universitatii noastre este una generoasa, atât la programele de licenta, cât si cele de master. La licenta sunt specializari din domeniul economic, drept, administratie publica si asistenta sociala, iar la master, specializari care isi gasesc cererea pe piata muncii. Din pacate, insa, asa cum asistam la nivelul intregului invatamânt superior, nici noi nu iesim din tipar asa ca avem o cerere mai mica decât oferta. Totusi, desi rezultatele din sesiunea de toamna a Bacalaureatului nu sunt satisfacatoare, comisia noastra de admitere a inceput deja sa aiba o activitate mai intensa. Speram ca pâna la data când finalizam sesiunea de toamna de admitere sa avem un numar de studenti care sa ne permita sa mergem mai departe cu o activitate de calitate”, a precizat si ¬prof.univ.dr.Tatiana Puiu, rector Universitatea “George Bacovia”. Inscrierile se finalizeaza pe 25 septembrie. Anul universitar 2012-2013 se va deschide pe 1 octombrie.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ