Directia de Sanatate Publica (DSP) Bacau a primit o prima transa de vaccin antigripal, dozele urmând a fi distribuite catre medicii din intreg judetul.

„Institutia noastra a primit de la Ministerul Sanatatii o prima transa de 3.730 de vaccinuri anti-gripale. Acest vaccin va fi distribuit la medicii de familie, spitale si institutii de ocrotire, având prioritate persoanele cu boli cronice”, a declarat Anda Dumitrescu, purtator de cuvânt la DSP Bacau.

De imunizare gratuita vor beneficia persoane cu vârste intre 6 luni – 64 ani cu afectiuni cronice, pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm, dar si persoanele obeze, gravidele, personalul medical sau bacauanii ocrotiti in centre de stat.

Pentru sezonul 2014 – 2015, DSP a estimat un necesar de 61.615 doze de vaccin antigripal, ce vor fi primite in transe.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ