Marti seara a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Bacau acceleratorul de particule pentru noua Sectie de Radioterapie, la care se lucreaza de zor.

Aparatura a fost adusa cu un TIR din Belgia, iar de la intrarea in municipiul Bacau transportul a fost insotit de un echipaj de politie rutiera.

„Tocmai a sosit in unitatea noastra cea mai importanta piesa a proiectului de modernizare a Radioterapiei, respectiv acceleratorul de particule. Deocamdata este in cutii, dar in urmatoarele zile vor veni si specialistii, va fi montat pe pozitii si pregatit pentru teste”, a declarat Adrian Popa, managerul SJU Bacau.

PUBLICITATE

Costul acestei aparaturi, de ultima generatie, se ridica la 3,5 mil. de euro, insa intreaga investitie de la Radioterapie va fi 6 mil. de euro.

Dupa ce va fi data in folosinta, cel mai probabil in toamna acestui an, in aceasta sectie se vor putea asigura anual 15.000 de sedinte de iradiere pentru persoanele diagnosticate cu afectiuni oncologice. La momentul de fata, bolnavii din judetul Bacau sunt nevoiti sa se trateze in alte centre din tara, care dispun de astfel de aparate, insa listele de asteptare sunt foarte lungi. (

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ