Colonelul in retragere Dumitru Palaghia, cel mai longeviv jandarm veteran, a murit la vârsta de 100 de ani si 2 luni.

La inceputul lunii iunie, militarii de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Bacau l-au sarbatorit la implinirea unui secol de viata, alaturi de familie.

„În semn de respect si recunostinta, jandarmii bacauani îl vor conduce pe ultimul drum organizând un ceremonial militar religios, cu garda si pluton de onor, însotit de drapelul de lupta al unitatii. Transmitem si pe aceasta cale sincere condoleante familiei”, a declarat lt. col. Sebastian Cretu, ofiter de relatii publice la IJJ Bacau.

PUBLICITATE

Luptator pe frontul celui de-al doilea Razboi Mondial alaturi de unitatile de jandarmi, cetatean de onoare al municipiului Bacau si decorat cu „Crucea comemorativa a celui de-al Doilea Razboi Mondial 1941-1945”, acesta a activat în perioada 1940 – 1948 în Legiunile de Jandarmi Mehedinti, Bucuresti, Baia si Iasi unde a îndeplinit diferite functii, iar în perioada 1943 – 1944 a urmat si cursurile scolii de politie din Cernauti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ