Seful IPJ Bacau (foto centru) a prezentat programul acestei saptamâni / Foto: Ioan Bisca

In perioada 28 septembrie – 2 octombrie, Politia Româna organizeaza, la nivel national, evenimentul „Saptamâna prevenirii criminalitatii”, ajuns la a zecea editie. „Obiectivul este de a transmite informatii cu caracter preventiv cetatenilor pentru a putea fi mai vigilenti si astfel sa nu ajunga victime ale unor infractiuni.

Fiecare judet a putut alege ce activitati preventive sa desfasoare si am stabilit un program pentru fiecare zi din aceasta saptamâna”, a declarat chestorul de politie Vasile Oprisan, inspector sef la Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Bacau.

In zilele de luni si marti se vor derula activitati de prevenire a victimizarii minorilor si a delincventei juvenile, fiind programate multe intâlniri cu elevii in scoli dar si în Parcul Cancicov. În ziua de 30 septembrie oamenii legii vor fi prezenti in Piata Centrala, unde vor distribui pliante cu recomandari pentru prevenirea infractiunilor de tâlharie, înselaciune, furt din locuinta, furt de si din auto si furt din buzunare.

PUBLICITATE

Joi, 1 octombrie, vor fi efectuate activitati de prevenire a traficului de persoane, a consumului de droguri si a criminalitatii informatice. Ultima zi este dedicata cresterii gradului de siguranta rutiera, iar politistii vor putea fi vazuti, incepând cu ora 11.00, in parcarea mall-ului din oras.

Conducerea IPJ Bacau confirma faptul ca in ultima perioada a crescut numarul soferilor care se urca la volan dupa ce consuma alcool, acestia fiind un real pericol pentru ceilalti participanti la trafic. „Noi suntem exigenti si acolo unde au fost probleme am luat masura retinerii si am cerut arestarea preventiva a soferilor”, a mai spus chestorul Oprisan. Astfel de masuri ar trebui sa-i sperie pe „zeii soselelor”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Biby,

    Te referi la Oprisan si la Valerica.

    Saracul Vasile nu avea ce cauta pe acel post. Ii este greu sa si vorbeasca- nu prea isi gaseste cuvintele. Pentru a prinde infractori trebuie sa fii polist pe bune.

  2. Poate controlati si cursele Bacau-Racatau si poate veti vedea cum stau calatorii inghesuiti in picioare 30 de km. Poate ne explicati cum intr-o masina de 16 locuri incap 10-15 pasageri in plus.
    Daca tot combateti ilegalitatile, dragi politisti… care de 4 ani va faceti ca nu vedeti.

LĂSAȚI UN MESAJ