Conform calendarului crestin-ortodox, din aceasta saptamâna credinciosii au intrat in Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel.

Fiind cunoscut in popor si ca postul lui Sâmpetru, acesta este rânduit de catre Biserica Ortodoxa in cinstea celor doi apostoli, dar si ca o amintire a obiceiului acestora de a posti in momentele importante ale vietii lor. Acest post nu are o durata fixa, aceasta fiind dictata de data in care cade sarbatoarea Invierii Domnului.

In acest an, postul a inceput luni, 8 iunie si se va incheia duminica, 28 iunie. Pe toata durata acestuia, in zilele de sâmbata si duminica, dar si in zilele in care sunt praznuiti sfinti a caror date sunt marcate cu cruce neagra, este dezlegare la peste.

PUBLICITATE

Pentru credinciosii bacauani, postul are o semnificatie deosebita având in vedere ca in preajma sarbatorii Sfintilor Apostoli Petru si Pavel are loc si hramul Bacaului.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ