Laurentiu Eugen Ganea (fost consilier judetean din partea PDL) si alti sapte oameni de afaceri, cercetati intr-un dosar complex de evaziune fiscala, spalare de bani si constituirea unui grup infractional organizat, s-au prezentat in instanta la primul termen judecat in acest dosar. Procesul a inceput cu o amânare la cererea a doi dintre avocatii inculpatilor, fiind stabilit un nou termen la inceputul lui decembrie.

22 de inculpati sunt cercetati in acest dosar in care prejudiciul creat statului ar depasi, potrivit procurorilor, 2,2 milioane euro. Ancheta a fost declansata in urma unei inspectii fiscale, efectuate pentru perioada decembrie 2007 – iunie 2012, când s-a constatat ca una dintre firmele controlate de Florentin Gorea (considerat liderul grupului), SC GF Brand SRL Bacau, a diminuat TVA-ul si impozitul pe profit datorat bugetului de stat prin înregistrarea în evidentele contabile a unor operatiuni fictive de vânzare catre mai multe societati.

Aceste firme fie nu au înregistrat facturile respective, fie erau inactive sau în procedura de lichidare/dizolvare, din perioadele anterioare datelor facturilor, ori nu figurau în evidenta Finantelor. Din ancheta DIICOT rezulta ca, inca din 2008, existau legaturi intre Florentin Gorea si fostul consilier Laurentiu Ganea, administrator al SC ROMGAN CONSTRUCT SRL. Intr-o declaratie de presa recenta, Laurentiu Ganea afirma ca se considera nevinovat.