15 iulie 2024
ActualitateA început forajul la pasajul suprateran care va traversa Calea Mărășești

A început forajul la pasajul suprateran care va traversa Calea Mărășești

Primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu anunță începerea forajului pentru introducerea pilonilor necesari construcției singurului pasaj suprateran din proiectele destinate pistelor de biciclete din municipiul Bacău.

Pasarela va traversa Calea Mărășești în zona Parcului “Cancicov”, în apropierea “Ciupercuțelor”. Construcția pasarelei va fi realizată cu ajutorul unor șufe metalice speciale, asigurându-se astfel siguranța și stabilitatea acesteia. Procesul de foraj va dura aproximativ trei săptămâni și va implica săpături la o adâncime de aproximativ 20 de metri pentru fixarea pilonilor.Pasajul suprateran din Parcul “Cancicov” va oferi posibilitatea de coborâre în zona scărilor “Cascada” prin intermediul unui picior de susținere echipat cu lifturi interioare și o rampă exterioară, asigurând astfel accesibilitatea pentru toți utilizatorii, inclusiv pentru cei cu mobilitate redusă.

Acest proiect face parte din coridorul destinat deplasărilor nemotorizate Tineretului și Sportului, care se întinde pe o lungime totală de 3,7 kilometri și include zone importante ale municipiului Bacău, cum ar fi Parcul “Cancicov”, Stadionul, Bazinul de Înot și Universitatea “Vasile Alecsandri”.

Pasarela pietonală și pentru biciclete cu o lungime de 227 de metri va contribui semnificativ la îmbunătățirea infrastructurii destinate deplasărilor alternative și va stimula utilizarea bicicletelor ca mijloc de transport ecologic în oraș.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri